Novetats en el 37è Concurs d’Arts Plàstiques i en el Concurs de Fotografia Josep Carreras

19 ago 2022

Ambdues iniciatives es posposen al 2023 per la remodelació de l’espai expositiu que les acull, que es convertirà en el nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur anuncia que la trenta-setena edició del Concurs d’Arts Plàstiques es posposa fins a l’any 2023, en les dates habituals, i avança que està adaptant les bases perquè a partir de la propera edició el certamen disposi, també, d’una vessant solidària a favor d’entitats socials. Així doncs, el Concurs d’Arts Plàstiques mantindrà la mateixa dotació econòmica en els premis i, des de l’organització, es treballarà per a refermar l’essència i la qualitat dels darrers anys, que l’han convertit en un referent de l’art i de la cultura del país.

En aquesta línia, el Concurs de Fotografia Josep Carreras també canviarà el seu format i, a partir de l’any 2023, passarà de ser un concurs a convertir-se en una mostra de fotografies. Cada mes de novembre, el municipi acollirà l’homenatge anual amb l’objectiu de promocionar i divulgar la fotografia de la família Carreras, entesa com una eina útil i respectuosa amb la realitat històrica del poble. Les imatges de la família Carreras són necessàries per a conèixer, sentir i reflexionar sobre les diferents visions del passat de Begur. L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur explica que ha consensuat el canvi de format amb la família Carreras i que ambdues parts estan molt il·lusionades amb el nou projecte, que farà reviure la història i la vida dels begurencs i de les begurenques.

«Totes aquestes novetats que avui anunciem formen part del nou projecte cultural de Begur. Una idea que portem molts mesos coent a foc lent i amb molta dedicació l’equip de Cultura de l’Ajuntament de Begur per tal d’adaptar totes les iniciatives culturals a les necessitats i les preferències del públic actual», afirma la regidora de Cultura, Gemma Coll.

El principal motiu d’aquests canvis en la programació cultural habitual és que durant la tardor d’enguany la sala d’exposicions iniciarà el procés de remodelació per tal d’acollir el nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur, així com la nova sala d’exposicions temporals.