Participa en la primera jornada de donació de sang de l’any. Comptem amb tu!

01 feb 2022

Dimarts 8 de febrer es podrà donar sang al Casal de la Gent Gran de 17 a 21 h.

L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang -la primera del 2022- el pròxim dimarts 8 de febrer. La donació tindrà lloc de 17 a 21 h al Casal de la Gent Gran.

Per participar en la jornada de donació cal ser major de 18 anys i pesar un mínim de 50 quilos. El Banc de Sang i Teixits, a més, informa que per donar sang no cal estar en dejú i que a Catalunya es necessiten 1.000 donacions diàries per satisfer la demanda dels hospitals. Per això, el consistori encoratja els veïns i veïnes a mostrar, un cop més, la seva solidaritat i altruisme.

Per a donar sang només cal reservar cita prèvia en aquest enllaç.

Cal recordar aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Donació segura

La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


Categories: Sanitat