Participa en la primera jornada de donació de sang de l’any. Comptem amb tu!

09 feb 2021

Dimarts 16 de febrer es podrà donar sang al Casal de la Gent Gran de 17 a 21 hores.

L’Ajuntament de Begur i el Banc de Sang i Teixits organitzen una nova jornada de donació de sang -la primera del 2021- al Casal de la Gent Gran del municipi el pròxim dimarts 16 de febrer, de 17 a 21 hores.

Des del consistori s’anima als veïns i veïnes a apropar-se i participar-hi, ja que aquest tipus d’iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin i perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris.

Mesures preventives enfront la Covid-19

El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a la pandèmia de la Covid-19. Els donants s’hauran de rentar les mans, tindran a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, es prendrà la temperatura de tots els donants, i serà obligatori l’ús de guants i mascareta, entre d’altres.

Així, les persones que s’adrecin el 16 de febrer al Casal de la Gent Gran a donar sang hauran de tenir en compte les següents mesures:

  • Reservar hora a gencat.cat per evitar aglomeracions.
  • Mantenir en tot moment la distància de seguretat establerta.
  • Només arribar, us heu de rentar les mans.
  • Portar sempre la mascareta posada.

Els donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina. A més, és important destacar que les persones que hagin patit Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que l’ha patit, han d’esperar un mes per poder donar.


Categories: Sanitat