Pas històric de l’Ajuntament de Begur: per primer cop s’habilita una senyalització a l’accés a la platja d’Illa Roja – Cala Moreta que recull una discriminació en positiu per a la pràctica nudista

23 jun 2022

Amb aquesta mesura liderada per l’Ajuntament, el consistori atén el prec fet pel Síndic de Greuges i escolta la veu del col·lectiu nudista.

Des d’aquest mes de juny la platja d’Illa Roja – Cala Moreta compta per primer cop amb una senyalització que recull una discriminació en positiu per a la pràctica nudista en aquest icònic espai natural i turístic del municipi.

L’Ajuntament de Begur, a través de la Regidoria de Platges, ha impulsat aquesta mesura pionera al poble i sense precedents a la vila i que consisteix en l’habilitació en diferents punts d’accés a aquest espai d’uns plafons informatius on s’hi destaca la següent informació:

. Que a partir d’aquest punt s’entra en un espai on es practica el nudisme.

. Una crida al civisme i al respecte a la diversitat per part de tots els usuaris i usuàries que vulguin gaudir -siguin o no nudistes- d’aquesta platja.

. Informació sobre la condició de la platja d’Illa Roja – Cala Moreta com a espai d’interès geològic de Catalunya: aquest espai permet entendre l’evolució geològica de Catalunya. A més, les excepcionals condicions d’aflorament el converteixen en un bon recurs didàctic. Alguns d’aquests afloraments són fràgils i cal tenir cura de no malmetre’ls.

. Indicacions i informació de servei per a gaudir d’una estada segura i benestant en aquest espai i garantir la preservació de la platja.

. Un codi QR per a poder consultar en temps real l’estat d’ocupació de la platja.

Amb aquesta mesura, doncs, l’Ajuntament atén el prec fet pel Síndic de Greuges que va fer arribar diferents recomanacions i va sol·licitar al consistori la seva col·laboració per a poder habilitar a la platja d’Illa Roja – Cala Moreta una discriminació en positiu per a la pràctica nudista.

I al mateix temps, amb aquesta mesura el consistori també escolta el col·lectiu nudista, a qui va informar que es duria a terme aquesta senyalització i amb qui s’ha treballat conjuntament el contingut dels plafons informatius -maquetats per un equip de dissenyadors-.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, destaca que amb aquesta mesura “complim escrupolosament el prec fet pel Síndic de Greuges i ho fem de la forma més participativa i transparent possible, escoltant la veu de tots els actors implicats i liderant des de l’Ajuntament una iniciativa que també hem volgut consensuar amb el col·lectiu nudista. Al darrere d’aquesta mesura hi ha molt de treball i molts recursos destinats per part de l’actual equip de govern”.


Categories: Platges