Pessebre vivent i gegants, principals novetats del programa de Nadal de Begur

01 des 2017 -h

El pessebre vivent teatralitzat i la trobada comarcal de gegants de l’Empordà són les principals novetats que presenta enguany el programa de Nadal de Begur. El programa nadalenc, amb més de 60 activitats, donarà el seu tret de sortida amb la tradicional encesa de llums de Nadal, que s’ha ampliat i millorat, aquest dissabte, 2 de desembre, a les 18 hores, a la plaça de la Vila. Dins les activitats programades no es poden oblidar, com cada any, les adreçades per la Marató de TV3, amb la implicació de diverses associacions locals.

El pessebre vivent, amb una representació teatralitzada, és una iniciativa del grup teatral local Es Mutis, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament. En aquesta primera edició, el grup de teatre ha previst fer dues representacions, els dies 23 i 30 de desembre, entre les 18 i les 21 hores. El punt de trobada serà la plaça de la Vila per després anar a veure el pessebre, ubicat al llarg del carrer Sant Pere. Les entrades, amb un preu de cinc euros, es poden adquirir de manera anticipada a l’Oficina de Turisme o el mateix dia a la guingueta.

La trobada de gegants tindrà lloc aquest diumenge, al llarg de tot el matí. En aquests moments ja han confirmat la seva presència un total de 9 colles geganteres i dues de grallers. La plantada de gegants es farà també a la plaça de la Vila entre les 9,30 i les 11 hores. Seguidament, els gegants faran una cercavila pels carrers del nucli antic per acabar novament al punt de sortida, on tindrà lloc la ballada de gegants.

Al mateix temps, l’Associació de Comerç i Turisme de Begur organitza una fira Playmobil. Aquesta es farà del 7 al 10 de desembre al Casino Cultural. L’horari de la fira serà de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores. A més, l’entitat de comerciants ha programat pel dissabte 16 un tren infantil tripulat pel centre del poble. El tren circularà de les 11 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores. A més, l’Ajuntament instal·larà el dissabte 16 un parc d’skate a la plaça Forgas.

Al poble d’Esclanyà també hi ha novetats dins el seu programa nadalenc 2017-2018. L’Esplai Municipal Autèntic organitza aquest mateix dissabte, a les 17 hores, un Kids Talent al local polivalent. I respecte a les quines a benefici de l’AMPA de l’escola l’Olivar Vell, una serà infantil i la segona, per adults.

I sense oblidar, com és tradició, els tallers infantils, les cantades de nadales, cagatió, el concurs i exposició de pessebres, l’exposició de postals de Nadal dels escolars, la rebuda del carter reial o les cavalcades dels Reis Mags, el 5 de gener. A Begur els Tres Reis arribaran a partir de les 18 hores, mentre a Esclanyà ho faran una hora i quart més tard.

Solidaritat

La Marató de TV3 també centra algunes de les activitats programades a iniciativa d’entitats locals com Xics, Cubasquet, Els Perduts de Begur, Country line’s Rebelds i AMPA l’Olivar Vell. A Begur, hi ha previst l’enlairament de globus, el 3 de desembre; una gimcana familiar, el 8 de desembre; una caminata solidària, el 17 de desembre. I a Esclanyà, un ball country & line dance, el 8 de desembre, amb el soeteig de paneres, i venda d’ornaments i postals de Nadal fets pels alumne, durant diversos dies.

A més, després de l’encesa de llums hi haurà coca i cava, la recaptació de la qual es destinarà als Serveis Socials municipals. El 6 de desembre hi haurà una quina a benefici de la Fundació Oncollliga Girona i tres dies més tard, una nova quina, però en aquest cas a favor del Casal de la Gent Gran. Sense oblidar la recollida de joguines noves destinada a l’àrea de Serveis Socials entre l’1 i el 24 de desembre al mateix ajuntament.