Presenta la teva candidatura al Concurs de Fotografia de Begur Josep Carreras!

26 jul 2021

Els treballs han de tenir com a temàtica el municipi de Begur, i es poden presentar fins al 16 d’octubre a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles.

L’estiu begurenc segueix omplint-se de propostes culturals dirigides al conjunt de la població amb l’objectiu d’incentivar i promoure la seva vessant més creativa i artística. Així, ara és el torn per a un dels certàmens amb més solera, prestigi i recorregut al territori: el Concurs de Fotografia de Begur Josep Carreras, que enguany celebra el seu 15è aniversari després que el curs passat es posposés a causa de la pandèmia.

Si en l’anterior edició la convocatòria estava dedicada al mil·lenari del Castell de Begur, en aquesta nova edició el certamen tindrà com a temàtica el municipi de Begur. Les obres participants es poden presentar fins al 16 d’octubre a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles, i el lliurament de premis tindrà lloc el 6 de novembre. Mentrestant, totes les fotografies presentades s’exposaran al Centre Cultural Escoles Velles del 27 d’octubre al 20 de novembre.

Les bases del concurs es poden consultar a través del següent enllaç, i la principal novetat d’aquesta edició és que el premi a millor artista de Begur seran cinc entrades dobles per a les sessions de cinema que organitza el Cinema Casino.

Pedro López i Miquel Vilà esperen successors

Enguany el certamen entregarà un total de dos guardons: un primer premi (valorat en 300€) i un premi al millor artista local. En la 14a edició els guanyadors del concurs van ser Pedro López (primer premi) i Miquel Vilà (premi local).

Qui era Josep Carreras?

Josep Carreras i Riera (1920-2002) fou el fotògraf de Begur per excel·lència, la memòria gràfica del poble. En un moment en què les mancances i les restriccions polítiques no permetien gaire marge de llibertat, Josep Carreras va saber obrir-se camí i oferir un retrat lúcid i costumista dels últims 40 anys de la història de Begur.

 

 


Categories: ConcursosCultura