Primer aniversari dels capgrossos de Begur, Reparada i Perico

29 jun 2019

Els capgrossos de Begur, Reparada i Perico, que representen una parella d’indians, van celebrar ahir a la tarda el seu primer aniversari. La commemoració de l’efemèride es va concretar en una cercavila dels dos capgrossos pels principals carrers del nucli antic, acompanyats en tot moment pel grup de batucada Bakanards. La festa dels capgrossos, que encetava el programa de la festa major de Sant Pere, va acabar amb una gelatada popular. A la nit, la festa va continuar al parc de l’Arbreda amb l’actuació del grup Rocktambuls i el disjòquei  Kharloss Selektah.

Avui dissabte al matí, el programa festiu continua  amb l’ofici solemne cantat per la Coral de Begur, la cursa de cambrers Sant Pere Safata i sardanes amb la cobla Baix Empordà a la plaça de la Vila. A la tarda, a les 18 hores, també a la plaça de la Vila, hi haurà l’espectacle infantil “Revolució”, a càrrec de Pentina el Gat. La festa seguirà al pati de les Escoles Velles, a partir de les 19,30 hores, amb un concert a càrrec de l’orquestra La Nueva Saturno. I a partir de les 23 hores, la mateixa orquestra amenitzarà al mateix lloc el ball de festa major.

Però el moment culminant de la festa serà demà diumenge amb el tobogan d’aigua de 100 metres de llargada, que en podrà gaudir tota la família, per quart any consecutiu. L’activitat, que és un esdeveniment que supera l’àmbit municipal, estarà ubicat novament a la baixada del carrer Onze de Setembre, la qual cosa comportarà el tancament del vial. El tobogan, gratuït, funcionarà a partir de les 11 del matí i al llarg de tres hores.

La festa major continuarà al vespre amb la representació teatral “Barra lliure!”, a càrrec del grup de teatre Es Quinze. La representació teatral tindrà lloc a les 19 hores al cinema del Casino Cultural. “Barra lliure!” és una readaptació actualitzada i amb escenes musicals de la primera obra escrita pels pioners del grup i que es va estrenar el 2008 amb el títol “La taverna de les Lolas”. L’aforament és limitat. El tiquet de col·laboració és de 6 euros, que es pot aconseguir anticipadament a l’Oficina de Turisme. A més, durant aquests tres dies, hi haurà la fira d’atraccions a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. I per acabar, a les 22 hores, música amb el discjòquei Nasi a la plaça de la Vila.