Projecte integral de l’entrada principal al nucli de Begur

01 mar 2018

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur ha decidit redactar un projecte integral de tota l’entrada principal al nucli urbà, és a dir, de l’avinguda Onze de Setembre i del marge enjardinat que dóna sobre l’aparcament del carrer de la Font de Baix. El projecte inclourà les dues actuacions d’arranjament de les voreres ja adjudicades, com també totes les accions complementàries, especialment al  talús enjardinat, on es canviarà la barana. Al mateix temps, l’Ajuntament està tirant altres accions urbanístiques al carrer de la Font de Baix perquè deixi de ser una barrera arquitectònica.

El projecte integral, a iniciativa d’alguns veïns, inclourà les millores a les voreres, adjudicades a dues empreses per un total de 45.000 euros. En concret, a les empreses Construccions i Serveis Bolivar, per 24.798 euros, i Begur 2011 Construccions i Serveis SC, per 20.845 euros. Ara, a més, com ja va aprovar dimarts el ple, es crea una nova partida de 125.000 euros per fer el projecte que inclogui totes les obres en aquest principal vial d’entrada al nucli. El projecte haurà de concretar el nou paviment de les voreres, com també la nova barana, a més de la vegetació del talús. Sense oblidar canviar l’enllumenat i soterrar les línies aèries que creuen per sobre el vial. “Volem embellir l’entrada al poble”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro.

Paral·lelament, l’Ajuntament ja està treballant en la millora del carrer de la Font de Baix, que connecta un dels principals aparcaments amb el nucli antic, i del carreró que l’uneix amb l’Onze de Setembre. En aquests moments, el govern, per junta, ja ha adjudicat la reforma del carreró a l’empresa Bolívar Construccions i Serveis per 36.577,80 euros, la qual cosa representa un estalvi sobre la proposta econòmica inicial de 22.164,76 euros. Segons l’acord de la junta, l’obra ha d’estar abans del 31 de maig vinent. I, d’acord amb el ple de dimarts, s’ha creat una partida de 50.000 euros per reformar la baixada d’escales de la Font de Baix des de davant l’Ajuntament fins a enllaçar amb el carreró. “Es preveu adjudicar aviat perquè aquest vial deixi de ser un problema per als vianants aquest mateix estiu”, ha recordat el regidor d’Obres, Francesc Pilsà.