Puigcerdà i Donostia, punts de sortida de la promoció turística de Begur 2018

08 mar 2018 13:28h

L’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Begur inicia demà divendres la seva promoció turística 2018 amb dues accions paral·leles a Puigcerdà i Donostia. A Puigcerdà, que s’hi va per cinquè any consecutiu, es fa novament amb el municipi de Calonge i Sant Antoni, si bé enguany canvien el format de presentació: amb caseta de fusta, havaneres i estrena d’un vídeo promocional d’ambdós municipis empordanesos A Sant Sebastià, a través de la fira Sevatur, Salon Internacional de la Evasión y el Turismo de Donostia-San Sebastián, ho farà dins el paraigua del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. “Són dues molt bones accions, a més, per les dates, són bons reclams també per la Setmana Santa”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat.

A Puigcerdà, l’acció promocional no es fa en el marc de cap fira turística i té lloc al centre de la ciutat, a la plaça Santa Maria, just davant del campanar. A diferència dels darrers anys, la promoció no comptarà amb la tradicional carpa, sinó amb una caseta de fusta retolada expressament per a l’ocasió. A més, la promoció, que s’allarga al cap de setmana, es complementarà amb un escenari, on divendres actuarà el grup Els Cremats i dissabte, Port-Bo. I si divendres hi haurà una degustació de còctels, dissabte hi haurà un cremat. I també hi haurà una gran pantalla per mostrar el vídeo promocional que han fet els dos municipis i que usaran en totes les accions conjuntes. La propera sortida conjunta de Begur i Calonge la faran al Mercat del Ram de Vic. Es preveu a Puigcerdà la presència dels alcaldes de Begur i Calonge, Joan Loureiro i Jordi Soler, respectivament.

A Donostia, que també és fins diumenge, es fa amb un taulell propi dins l’estand del Patronat, que també aixoplugarà altres municipis gironins. Pibernat valora molt especialment aquesta fira, que aplega més de 18.000 visitants, especialment del País Basc, Navarra i el sud de França. “No podem oblidar que el País Basc és la segona comunitat de l’Estat en membres de visitants a Begur, per darrere de Madrid i per davant de la Comunitat Valenciana”, ha explicat el regidor.

L’objectiu principal de les accions turístiques és el de promocionar Begur i les seves platges, la seva cultura i l’oci, la seva gastronomia i com no, la Fira d’Indians, destacant la qualitat dels seus serveis en hostaleria i restauració els quals combinen la qualitat amb la tradició de tota la vida.