Pujada amb torxes al Castell de Begur per celebrar la Diada

09 set 2019

L’Ajuntament de Begur organitza demà dimarts, revetlla de la Diada de Catalunya, la tradicional pujada al Castell de Begur, que es troba a la part més alta del poble, per hissar la bandera. I, com s’ha fet els darrers anys, la pujada es farà amb torxes per donar més solemnitat a l’ascensió fins a dalt la fortificació, que enguany commemora el mil·lenari de la primera referència documental.

La trobada per pujar al Castell serà a la plaça de la Vila, a les 23,30 hores. Des d’allà, la comitiva, encapçalada per l’alcaldessa, Maite Selva, i membres de l’Ajuntament, enfilarà l’ascens passant pels carrers Pi i Ralló, Sant Ramon, Doctor Pericot i pujada al Castell. Un cop a dalt, i amb l’arribada del nou dia, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, s’hissarà la senyera amb la música de fons de la cançó “El cant de la Senyera”. Seguidament, els assistents cantaran l’himne oficial de Catalunya, “Els Segadors”. L’acte s’acabarà amb un refrigeri de coca i moscatell per a tots els presents. L’any passat van pujar a dalt el Castell unes 280 persones.

El dia 11 de Setembre, hi haurà una audició de sardanes a la plaça de la Vila, a les 19 hores, a càrrec de la cobla Baix Empordà de Palamós.Més informació: