Quatre begurencs participen en la VI MARNATON eDreams by VW California Begur

11 jun 2018

Quatre begurencs han participat aquest diumenge en la sisena edició de la prova d’aigües obertes MARNATON eDreams by VW California de Begur, la qual ha aplegat 836 nedadors. Dels quatre nedadors, tres -Jordi Obrador, Josep Pi i Joan Figueras- han fet la prova de 7km, que consisteix en la travessia d’Aiguablava a Sa Riera i que ha comptat amb 301 participants més. I un, Lluís Rosselló, ha fet la prova de 3km, que és de Sa Tuna a Sa Riera, juntament amb 439 més. A més, com a novetat, el dia abans, es va fer la prova de relleus 4×1000, que va aplegar 20 equips, guanyant l’equip Els Atracapodis amb un temps d’1:03:16. Aquesta prova es va complementar amb la MARNATON Kids, destinades a infants de 5 a 13 anys i que arribava a la quarta edició.

El primer begurenc en arribar ha estat Jordi Obrador, que ho ha fet en la posició 78 amb un temps de 2:01:40. Obrador ha fet una posició i marca no tan bona com l’any passat arran del mar de fons i onatge que han trobat a la zona del Cap de Begur. L’any passat, Obrador va entrar en la posició 51 amb un temps de 1:48:51. El segon begurenc ha estat Josep Pi, que ha entrar en el lloc 110 amb un temps de 2:12:33. I en tercer lloc, en categoria sènior, Joan Figueras, a la posició 234 amb un temps de 2:47:33. Figueras, l’any passat, va entrar dues posicions més enrere, però amb un millor temps, 2:44:18. En aquesta edició no ha participat la seva dona, Núria Tortras, que ho va fer en la prova de 3km. Però sí que enguany l’ha fet Lluís Rosselló, que ha entrat en la posició 332, amb un temps d’1:08:31.

Els guanyadors absoluts de les proves de 7km han estat Adrián González, amb 1:21:44, i Judith Torras, amb 1:32:27. I en la de 3km, Jordi Romero, amb 00:38:14, i Queralt Velasco, amb 00:40:11.  La MARNATON eDreams by VW California de Begur forma part de la VII Copa MARNATON eDreams by VW California, que es va inaugurar aquesta temporada amb la prova de Barcelona, que enguany arribava a la cinquena edició. Després de Begur, encara quedaran dues proves més de la Copa. Per un costat, la de Sant Feliu de Guíxols, el 30 de juny, que arriba a la setena edició. I la de Cadaqués, el 15 de setembre, que enguany arriba a l’onzena edició.

MARNATON és una empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments de natació en aigües obertes. Des del 2008 el seu objectiu és popularitzar la natació de llarga distància prestant una especial atenció a la seguretat, l’entorn i l’ambient familiar així com potenciant una vida més saludable i el respecte pel medi ambient. Els patrocinadors de referència de la prova són eDreams, que és l’agència de viatges online líder a Europa, i VW California. L’Ajuntament de Begur també col·labora en el patrocini d’aquesta prova esportiva, a més del Club Nàutic Sa Riera.