Ràdio Begur encara la celebració dels seus 30 anys digitalitzant les seves emissions

28 abr 2021

La renovació tècnica de l’estudi principal de l’emissora suposa un important salt de qualitat.

Aquest mes d’abril Ràdio Begur celebra 30 anys d’història després que el 1991 s’inauguressin les instal·lacions de l’emissora municipal a l’edifici de les Escoles Velles. Coincidint amb l’efemèride, l’emissora pública ha renovat la instal·lació tècnica del seu estudi principal, fet que suposa un important salt tant pel que fa a la qualitat de so de les emissions, com la flexibilitat a l’hora de fer programes des del mateix estudi o remotament.

La nova instal·lació es basa en el nou protocol de transmissió Dante que utilitza la xarxa informàtica per enviar i rebre el so dels diferents dispositius a través d’una xarxa informàtica estàndard, permetent la supressió de cablejat analògic convencional i la simplificació de les instal·lacions. Al cor de l’estudi hi ha una nova taula de so que utilitza aquest nou protocol i que substitueix l’antiga taula analògica, després de més de 20 anys funcionant. A més de la millora de la qualitat de les emissions, la nova consola es pot controlar de manera virtual, permetent així fer una emissió des de fora dels estudis, controlada des de la distància.

Aquests canvis permetran a Ràdio Begur encarar la necessària digitalització dels mitjans de comunicació, a més d’optimitzar-ne l’ús.


Categories: Comunicacio