Ramon Adell afirma a Begur que el procés ha fet “trontollar” l’economia

29 nov 2017 -h

Ramon Adell, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat de Barcelona i vicepresident de Foment del Treball, creu que el procés segregacionista de Catalunya ha fet “trontollar” l’economia, ja que aquesta sempre vol “estabilitat i seguretat jurídica i que generin confiança”. “La inversió és peruga; i davant la incertesa marxa”, ha afegit Adell durant la trobada empresarial Debats d’Economia a Begur, d’avui, la qual organitzen conjuntament per dotzena edició la Cambra de Comerç de Palamós i l’Ajuntament, amb la col·laboració de Banc Sabadell. L’acte, en format de dinar de treball, l’ha tancat l’alcalde, Joan Loureiro, que ha demanat als empresaris “més que mai, a apostar pel nostre país”.

Adell, sota el títol de Reflexions econòmiques més enllà del soroll del dia a dia, ha numerat cinc grans problemes en aquesta economia global. Aquests són: el deute, l’evolució demogràfica i la longevitat, la incògnita de la productivitat, el cost de l’energia i l’increment de les desigualtats. Per fer-hi front, el catedràtic ha donat unes quantes idees, com preparar sempre els pitjors escenaris, fer millor el que un ja sap fer, retenir el talent o recuperar la passió per la liquiditat. “L’endeutament no és el manà que ho aguanta tot. Cal moderar-lo perquè el risc té un preu”, ha afirmat Adell.

Però, a més, ha volgut ressaltar, com a “rellevant”, dues accions. Per un costat, evitar els excessos i la corrupció. “Ja n’hi ha prou”, ha sentenciat. Per l’altre, la formació, basada en tres pilars: els coneixements, les habilitats i els valors ètics. “On és la ratlla vermella; tothom ho sap”, ha conclòs. La trobada, que s’ha fet a l’hotel Aiguaclara, ha acabat amb diverses preguntes dels assistents.

Fins ara han participat com a ponents en els Debats d’Economia, que van començar a fer-se l’any 2009, Martí Saballs, Manel Serra, Jaume Puig, Jordi Goula, Miquel Roca Junyent, Gonzalo Bernardos, José María Gay de Liébana, Andreu Mas-Colell, Germà Bel, Guillem López Casasnovas, Oriol Amat i Josep Maria Ureta.


Categories: Esdeveniments