Recomanacions per a l’ús dels parcs infantils

29 set 2020

Es demana a les famílies màxima precaució i responsabilitat quan es porti els infants a les àrees de joc.

L’actual situació sanitària exigeix fer un pas més enllà i reforçar les mesures als parcs infantils per tal de minimitzar les probabilitats de contagi de la Covid-19. Els parcs infantils són un espai compartit per una gran part de la ciutadania i cal aconseguir que siguin segurs i sense aglomeracions. De moment, no es considera adient el tancament total d’aquests espais, però sí l’establiment d’un seguit de pautes per a fer-ne un bon ús:

– No accediu a les àrees de joc si ja hi ha un nombre important d’infants.

– Limiteu el temps d’ús a un període inferior a l’habitual.

– Busqueu activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús dels equipaments dels parcs infantils (gronxadors, tobogans, etc.).

– Accediu als parcs infantils més propers al vostre domicili o centre escolar.

Cal que els infants es rentin les mans abans d’accedir als parcs infantils i de forma freqüent mentre en fan ús, mantinguin una distància de seguretat amb els nens i nenes que no formin part del seu grup de convivència estable i facin ús de la mascareta de forma obligatòria a partir dels 6 anys i sempre que sigui possible entre els 3 i 5 anys. També, cal evitar menjar i beure dins l’espai de joc. Per a garantir la hidratació dels petits, s’aconsella beure aigua fora de les àrees de jocs infantils.

– Es recomana que un únic adult acompanyi els infants i en la mesura del possible, es demana que es redueixin les interaccions amb persones que no formen part del grup de convivència.

– No feu ús dels bancs a l’interior dels parcs infantils.

– Expliqueu als infants les pautes per evitar el contacte físic amb infants que no formen part del seu grup de convivència estable.


Categories: SanitatUrbanisme