Remodelació de diverses zones enjardinades per adaptar-les a la sequera

27 nov 2023

El consistori ha decidit substituir les espècies existents a les zones verdes per altres adaptades als terrenys àrids i a la manca d’aigua per garantir la qualitat d’aquests espais. També s’hi ha instal·lat reg gota a gota.

La manca de pluges i la sequera està afectant el municipi. Moltes de les zones verdes municipals enjardinades estan afectades per la manca de pluges i la impossibilitat de poder regar amb aigua potable a causa de les restriccions. Especialment, les zones de l’entrada del municipi i l’espai enjardinat de les oliveres al passeig de Josep Pla. 

Davant d’aquesta situació, la Regidoria de Serveis i Obres Públiques, juntament amb la regidoria de Medi Ambient, han impulsat una remodelació dels espais enjardinats i algunes jardineres del nucli de Begur. Aquesta actuació, que està actualment en marxa per part de l’empresa encarregada de la gestió dels jardins del municipi, consisteix en la substitució de les espècies plantades —generalment gespa, una planta que requereix una gran quantitat d’aigua pel seu manteniment— per espècies xeròfiles, més adaptades a l’aridesa del terreny i la a manca d’aigua, així com plantes mediterrànies, com l’heura, el romaní o l’espígol.  

La voluntat dels canvis és evitar la degradació d’aquests espais, alhora que adaptar-los a la manca d’aigua i a les altes temperatures estivals. També s’ha optat per instal·lar-hi un sistema de reg gota a gota per controlar i minimitzar al màxim l’aigua dedicada. 

Tal com ha explicat Jordi González, regidor de Medi Ambient de Begur: “D’aquesta manera podrem gaudir dels espais verds tot i la manca d’aigua i les restriccions de reg, motivades per la sequera acumulada que estem patint a les comarques gironines”. 


Categories: Medi Ambient