Reparada i Perico són els noms dels capgrossos de Begur, que han estat presentats avui

28 jun 2018

Reparada i Perico són els noms dels capgrossos de Begur, els quals han estat presentats oficialment avui, en un acte celebrat a l’església parroquial, arran de la pluja, i que ha servit d’inici del programa de la festa major de Sant Pere. Els noms han estat triats per votació popular entre quatre propostes per cadascun d’ells, la majoria d’elles proposades pels alumnes d’Infantil de l’escola Dr Arruga. Els capgrossos, que representen una parella d’indians, han estat apadrinats pels gegants de Lloret de Mar (els indians Blanca Aurora, Constantí Ribalaigua i el Capità Parés) i acompanyats per la capgrossa Lupita, una cubanita elaborada pels mateixos alumnes d’Infantil de l’escola begurenca i que van presentar oficialment divendres passat.

L’alcalde, Joan Loureiro, confia que els dos capgrossos siguin el primer pas de la consolidació de la faràndula al municipi, sense descartar la possibilitat, més endavant de tenir uns gegants. Per fer-ho possible, l’alcalde ha animat als presents a treballar per constituir una colla gegantera de Begur. Els capgrossos begurencs han estat elaborats pel taller Ventura&Hosta, de Navata.

Durant la consulta popular, que es va acabar el passat dilluns, es van comptabilitzar 362 vots, si bé 9 van ser declarats nuls. Sobre els 353 vots vàlids, la majoria van apostar pels noms de Reparada, amb 153 vots, i Perico, amb 158. Els altres noms per a la capgrossa, Lola, Gertrudis i Margarita, van aconseguir, respectivament, 129, 55 i 16 vots, mentre per al capgròs, amb Pere, Ramon i Josep, van rebre, respectivament, 140, 43 i 12 vots.