Retiren en una hora un quilo de burilles de la platja de Sa Tuna, a Begur

24 ago 2019

Una trentena  de persones, d’edats ben diverses, han participat aquest matí en la jornada de neteja de la platja de Sa Tuna, com també de la cala de s’Eixugador i el camí de ronda que les uneix. La jornada de recollida de brossa, que ha durat una hora, ha permès als participants recollir 25 quilos de residus. Destacant, com ja va passar amb l’acció mediambiental de Sa Riera de la setmana passada, la gran presència de burilles. A Sa Tuna se n’han recollit quasi un quilo. A més també han recollit cartró, envasos, vidre, restes i altres. Els organitzadors de l’acció, l’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, que ha comptat amb la col·laboració de l’àrea municipal de Medi Ambient, no descarten repetir-la l’any vinent.

L’acció de neteja de brossa ha començat a les 9 del matí, concentrant-se els participants a la carpa que han muntat els organitzadors a la plaça de davant la platja. Seguidament han repartit guants i bosses per iniciar l’acció. La majoria dels participants s’han centrar en netejar de brossa la platja de Sa Riera, amb la presència de moltes burilles. Però alguns també han optat per actuar a la cala de s’Eixugador i al llarg del corriol que els uneix. En aquest tram s’han trobat moltes llaunes i cartró, com també excrements humans. Després d’una hora, els participants han tornat a la carpa per dipositar els deixalles trobades i ser inventariades i pesades. Seguidament, s’han deixat com a  mostra pública a la mateixa plaça. Paral·lelament, els participants han pogut gaudir d’un te fresc.

El passat 13 d’agost, una trentena de persones ja van participar en una recollida de brossa a la platja i carrers i places de Sa Riera, a Begur. La iniciativa va ser impulsada per un grup de joves estiuejants de membres de l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera amb un doble objectiu: conscienciar del perill de llançar plàstics, papers… i conscienciar a grans i petits de la necessitat de respectar el medi ambient. Els joves van comptar, en tot moment, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera i del Club Nàutic Sa Riera.