Reunió amb els veïns del barri de Sant Josep de Begur perquè coneguin el projecte viari

28 nov 2017 -h

L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, té previst convocar una reunió pública amb els veïns de Sant Josep d’Esclanyà perquè puguin conèixer de primera mà el projecte que permetrà completar la xarxa viària del barri. Loureiro ho va anunciar en el ple d’ahir durant l’aprovació definitiva del conveni urbanístic amb Palafrugell que permetrà donar sortida als carrers amb cul-de-sac del barri al municipi veí. El conveni urbanístic va ser aprovat, després d’estimar parcialment l’única al·legació presentada, per unanimitat del ple, que va tornar a acabar la sessió amb un minut de silenci per manifestar el rebuig del consistori als empresonaments de membres del Govern i dels presidents de l’Assemblea i Òmnium.

“En aquests moments s’està acabant de redactar el projecte constructiu”, va assenyalar Loureiro, que ja ha tingut trobades amb veïns i han valorat positivament el projecte viari. El projecte es concretarà en l’execució del tram del carrer Mestre Manel Massoni pendent d’obertura situat al terme municipal de Palafrugell i completar així la xarxa viària del barri de Sant Josep de Begur, donant sortida als carrers Xaloc, Gregal i Mestral. A més, l’alcalde vol aprofitar la reunió per explicar també el de la remodelació de la zona d’aparcament i parc infantil a l’entrada del barri.

Tot i que la major part de l’actuació es fa a Palafrugell, aquest només assumeix el cost d’unes expropiacions, que ja ha assumit amb un màxim de 8.000 euros. La construcció del nou tram de vial i els seus enllaços serà assumit per Begur, interessat en acabar amb el cul-de-sac viari actual del barri. El barri de Sant Josep, que constitueix un àmbit de sol urbà, té el seu accés d’entrada i sortida per l’avinguda Sant Josep, que constitueix l’estructura principal del barri. Per assumir el projecte, l’Ajuntament té en el pressupost 180.000 euros. “Millorarem la correcta mobilitat al barri, però també a un sector de Palafrugell”, ha recordat l’alcalde, ja que afecta el sector Sud 1.1 Piverd Est de Palafrugell.