Sabies que l’aigua que l’Ajuntament subministra a les màquines escombradores i que usa per al reg de plantes prové de la depuradora?

31 mar 2023

L’Ajuntament agraeix a la població la seva col·laboració i implicació en el compliment de les restriccions d’aigua a causa de la sequera.

Begur es troba en aquests moments en situació d’excepcionalitat a causa de la sequera que afecta a tot el país.

És per aquest motiu que, en compliment de la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya i seguint les recomanacions fetes pel Comitè de Seguiment de la Situació de Sequera del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, l’Ajuntament també ha adaptat la seva política de gestió de l’aigua per a contribuir a evitar l’acceleració dels efectes de la sequera.

En aquest sentit, l’aigua que el consistori utilitza per a poder subministrar aigua a les màquines escombradores que duen a terme la neteja dels espais públics del municipi i per a poder regar les plantes de les jardineres municipals prové de la depuradora; donant compliment, així, a la normativa vigent.

A més, cal recordar que recentment l’Ajuntament ha aprovat inicialment un Pla d’Emergència Municipal en situació de Sequera (PES) que estableix, entre d’altres, les mesures a aplicar al municipi en situació de normalitat i prealerta, alerta, excepcionalitat i emergència per sequera.

Tota la informació, normativa i restriccions sobre l’estat de sequera es poden consultar en aquest enllaç.


Categories: Medi Ambient