Sant Jordi tornarà a portar tradició i cultura a Begur

20 abr 2023

El municipi acollirà al llarg dels pròxims dies diferents propostes per a celebrar la diada. 

Els llibres, les roses i la cultura tornaran a ser enguany els grans reclams de la celebració de la diada de Sant Jordi a Begur i Esclanyà; una de les festes d’arrel tradicional més nostrades a la vila i arreu del territori català. Al llarg dels pròxims dies l’Ajuntament oferirà a tots els veïns i veïnes diverses propostes lúdiques i festives per a commemorar la festivitat.

L’epicentre de la celebració serà el diumenge 23 d’abril. Durant tot el dia s’habilitaran al carrer parades de venda de roses i llibres. I ja a la tarda, a partir de les 18.30 h, la plaça de la Vila acollirà una audició de sardanes amb la Cobla del Baix Empordà.

Llibres de quilòmetre zero a la Biblioteca Salvador Raurich

Prèviament, divendres 14 d’abril Begur ja començarà a escalfar motors de cara a Sant Jordi amb un acte a la Biblioteca Salvador Raurich a partir de les 19 h. Es tracta de la presentació del llibre “Li diran GALileu II. De fuster a rabí”, escrit per Marc Boix i publicat per Editorial Oliveras.

“Li diran GALileu II. De fuster a rabí” és la segona part d’un projecte literari basat en figures de l’evangeli que Marc Boix ha dividit en dos volums (que és poden llegir independentment l’un de l’altre). En aquesta continuació, Jesús agafa ja un protagonisme central en la història, que compta també amb personatges com Maria Magdalena, els apòstols o Josep i Maria.

I el divendres 21 d’abril serà el torn per a la presentació a la Biblioteca Salvador Raurich del llibre “Batec”, escrit per Rogeli Nieto i editat per Editorial Oliveras, amb pròleg d’Esther Reig. L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, a més, també ha col·laborat en l’edició del llibre.

“Batec” és la tercera novel·la de Rogeli Nieto, on reflexiona sobre el sentit de les coses i dels nostres actes, sobre la necessitat d’un canvi de pensament com a espècie i dona també un missatge d’esperança, a través dels dos protagonistes, Yasmín i Ramón, que es coneixen durant un viatge per Uganda i Ruanda. Un viatge de retrobament amb la vida i de superació personal a través d’una relació que traspassa el corrent de l’existència. A més, cal destacar que els guanys de l’autor del llibre es destinaran a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

Lliurament de premis del 38è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta 2023 i del 13è Concurs de Cartells de la Fira d’Indians de Begur 2023

Finalment, el dissabte 15 d’abril, a partir de les 12 h al Cinema Casino Espai Cultural, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis del 38è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta 2023 i del 13è Concurs de Cartells de la Fira d’Indians de Begur 2023.


Categories: CulturaFestes