S’executen les obres d’obertura de la segona fase de les franges perimetrals contra incendis forestals de Begur

15 feb 2023

Amb aquesta segona fase l’Ajuntament haurà finalitzat l’obertura de les franges d’incendi del municipi.

A finals de l’any 2022 el Consell Comarcal del Baix Empordà,  per delegació de l’Ajuntament de Begur, va licitar la segona fase de l’obertura de les franges perimetrals d’incendis del municipi de Begur per un import d’execució del contracte de 297.278,91€, que finalment ha sigut adjudicat per lots a Treballs Forestals Presegué SL., Gil Forestal SL. i Mohamed el YahyaoiuMohamed.

Amb aquesta segona fase l’Ajuntament haurà finalitzat l’obertura de les franges d’incendi del municipi, tenint en compte que és un dels de major risc que hi ha a la província per la seva massa forestal i característiques urbanístiques. En aquesta fase s’executaran les franges de Son Ric, Residencial Begur, Catalonia, Sa Tuna, Aiguablava, i Les Arenes, amb una superfície total de unes 40 hectàrees, que se sumen a les 70 ha ja executades durant el 2021.

Aquestes franges, que les està tirant endavant l’Ajuntament de Begur amb la gestió del Consell Comarcal del Baix Empordà, tenen la finalitat de ser una zona amb baixa combustibilitat per si hi hagués un escenari d’incendi forestal. En aquest cas es podrien protegir els habitatges i, en cas que el foc es produís a la zona urbana, evitar que s’acabi transformant en un incendi forestal.

Concretament, es considera que la franja de protecció d’incendis consta d’una amplada mínima de 25 metres on cal evitar la continuïtat horitzontal i vertical del combustible; és a dir, evitar el contacte de la part alta dels arbustos amb la part baixa de les capçades dels arbres, i a la vegada evitar el contacte entre si de les capçades dels arbres o dels arbustos.

Tot i que ja s’han fet sessions informatives i s’han enviat cartes a tota la població i a les propietats afectades, es continua fent èmfasi que per qualsevol dubte o consulta els ciutadans es posin en contacte amb la Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà. Poden trucar directament al telèfon 636 02 09 14, enviar un correu electrònic a protecciocivil@baixemporda.cat., o consultar aquest enllaç.


Categories: Medi Ambient