Suma’t al cos de voluntaris de Protecció Civil de Begur

18 ago 2023

Totes aquelles persones interessades en conèixer l’entitat i entrar a formar-ne part poden enviar un correu electrònic a l’adreça protecciocivil@begur.cat o visitar els perfils de l’AVPC de Begur a les xarxes socials.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) és una de les principals associacions de voluntariat amb les que compta el municipi de Begur, que es dedica a prevenir, formar i col·laborar en situacions d’emergències o de risc arreu de la vila i de les seves platges.

Actualment, l’AVPC de Begur està formada per un total d’11 voluntaris i voluntàries que col·laboren amb els diferents serveis d’emergències que treballen al nostre municipi: Policia Local, SEM i bombers. La seva activitat principal és la realització de serveis preventius en dispositius de risc previsible per afluència de públic o activitats de risc en activitats de caire esportiu, cultural o festiu al municipi.

A més, entre les seves tasques també hi ha:

-Dispositius de prevenció per donar resposta als incidents que es puguin derivar de l’activació de plans d’emergències de la Generalitat davant situacions meteorològiques de risc.

-Col·laboració en emergències que es puguin allargar en el temps, de manera que precisin d’un suport logístic per crear centres d’acollida i atenció a població evacuada, o requereixin avituallament per les víctimes i pels equips intervinents.

-Impartir formació en matèria d’emergències, suport vital bàsic i ús del desfibril·lador.

I per a poder dur a terme totes aquestes tasques Protecció Civil compta amb una flota pròpia de tres vehicles (motocicleta, cotxe i furgoneta) i amb el suport de l’Ajuntament de Begur, que el passat mes de maig van signar un nou conveni de col·laboració.

Per tot plegat, el consistori fa una crida a totes aquelles persones interessades en conèixer l’entitat i entrar a formar-ne a enviar un correu electrònic a l’adreça protecciocivil@begur.cat o a visitar els perfils de l’AVPC de Begur a les xarxes socials:

-Twitter

-Facebook

Per a més informació sobre l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur també podeu consultar aquest enllaç.

Incorporació d’un remolc per donar suport a persones evacuades

Recentment l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur ha incorporat un nou element per millorar el servei que ofereixen. Es tracta d’un remolc de càrrega, per portar material necessari per instal·lar centres d’acollida o transportar material d’atenció a evacuats. En aquest remolc hi haurà una carpa gran i una de petita amb els seus accessoris, un equip d’il·luminació autònom, deu llits de campanya plegables, cinquanta mantes i fins a vint-i-cinc ampolles d’aigua.

 

 


Categories: Protecció Civil