Suspeses les activitats del Dia Mundial de la Terra

31 mar 2020

L’Ajuntament de Begur, que apostava per sumar-se a la jornada amb un complet programa d’activitats als nous horts comunitaris i ecològics d’Es Sot, decideix anul·lar aquesta celebració a conseqüència del període d’excepcionalitat pel coronavirus.

Davant la complexa situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 i l’abast que aquesta té i tindrà durant els propers mesos, l’Ajuntament suspèn les activitats del Dia de la Terra, una celebració d’abast mundial que havia de tenir lloc el 26 d’abril amb una jornada organitzada amb la finalitat d’ informar, educar i sensibilitzar la població sobre les problemàtiques ambientals.

El Dia de la Terra tenia enguany un nou enfocament, vinculant-lo als horts comunitaris i obrint-lo a tota la població. Malauradament, el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu, exposa que “el més coherent i responsable és anul·lar aquesta celebració davant el context d’incertesa per l’evolució i propagació del coronavirus”.

L’Ajuntament agraeix la cooperació i comprensió de les escoles Olivar Vell d’Esclanyà i Doctor Arruga de Begur i de la Llar d’Infants Ses Falugues, que col·laboraven en l’organització del programa d’activitats. El consistori, a més, també està contactant amb les persones inscrites per informar sobre la suspensió de la jornada.

Altres afectacions pel coronavirus

Amb aquesta proposta anul·lada, l’Ajuntament continua desplegant mesures preventives per la crisi d’emergència sanitària provocada per la Covid-19. En aquest sentit, el consistori recorda que també va decidir ajornar l’activitat cultural i de Sant Jordi prevista per al 25 d’abril. D’altra banda, la suspensió de la XXII campanya del Peix de Roca es va decidir en coordinació amb els establiments participants.

L’Ajuntament de Begur, seguint les recomanacions fixades pels governs català i espanyol amb l’objectiu de contribuir a evitar la propagació i el contagi del coronavirus, va decidir adoptar des del passat 13 de març i fins a nou avís diferents mesures preventives arreu del municipi que tenen com a objectiu reduir el moviment de persones, limitar els contactes físics i prevenir el risc de contagi. Per a més informació, podeu consultar aquest comunicat.


Categories: Medi Ambient