Tintín recorre els carrers de Begur per compartir les seves aventures amb centenars de curiosos i aficionats de l’univers “tintinaire”

29 oct 2019

Begur s’ha convertit aquest cap de setmana en el primer municipi en acollir durant dos dies la Trobada Tintinaire de Catalunya, que enguany ha commemorat la seva quinzena edició de la mà de l’entitat 1.001 Associació Catalana de Tintinaires.

Xerrades, il·lustracions, pel·lícules, exposicions, dibuixos i paradetes de marxandatge durant tot un cap de setmana. Aquest ha estat el guió d’enguany de la Trobada Tintinaire de Catalunya, que en la seva quinzena edició ha viatjat fins a Begur per acostar al municipi, durant dos dies, tot l’univers del cèlebre personatge de ficció creat pel dibuixant belga Georges Remi –més conegut com Hergé-.

Al llarg de dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre, prop de 600 persones es van donar cita a Begur per participar de propostes com una ruta indiana, la projecció de les pel·lícules “El secret de Rackham el Roig” i “El secret de l’unicorn”, l’exhibició del documental “Tintin et moi”, una trobada de motos clàssiques de la mà de Scooter Club Begur, o activitats infantils a càrrec de l’Esplai Autèntic Begur. I tot, amb Josep Maria Cadena, periodista, crític d’art i gran coneixedor dels il·lustradors i dibuixants catalans del segle XX, com a mestre de cerimònies i pregoner d’honor de la jornada.

Gemma Coll, regidora de Cultura, fa un balanç molt positiu de la cita i explica que “és un orgull haver-nos convertit en el primer municipi de tota Catalunya en acollir la Trobada Tintinaire durant tot un cap de setmana; un bona mostra del gran reclam cultural que suposa avui en dia Begur per a associacions culturals d’arreu del país”.

Mentrestant, des del 14 fins al 27 d’octubre també es van dur a terme arreu del municipi diverses propostes paral·leles que han tingut a Tintín com a gran protagonista; entre elles, una mostra i ambientació sobre la història i les aventures de Tintín a la Biblioteca Salvador Raurich, la mostra “Les llengües tintinaires” o una edició especial de “L’hora del conte” amb Olga Cercós.

Pau Vinyes, coordinador de la Trobada Tintinaire de Catalunya, agraeix el suport de les entitats locals i de l’Ajuntament en l’organització de l’esdeveniment i destaca que “aquesta és la segona ocasió que duem a terme la Trobada a l’Empordà, i la veritat és que n’estem molt satisfets; tant per la participació que hem assolit, com per l’entorn tan preciós que s’ha escollit i la resposta que ha tingut el poble de Begur, que s’ha bolcat en tot moment”.

La Trobada Tintinaire de Catalunya és un esdeveniment itinerant que aplega cada any curiosos i aficionats a l’univers de Tintín, i que enguany ha aterrat a Begur després d’haver passat, en anteriors edicions, per poblacions d’arreu del país com Martorell, Sabadell, Figueres, Mataró, Valls, Palma de Mallorca, Terrassa, Sant Andreu de Palomar, Ripoll, La Garriga, Cornellà de Llobregat, Les Corts de Sarrià, Sant Cugat del Vallès i Cervelló.


Categories: CulturaExposicions