Torna el Carnestoltes a Begur. Apunta’t a la rua!

16 gen 2023

Aquelles comparses que vulguin participar en l’esdeveniment ho hauran de comunicar prèviament a la Comissió de Carnestoltes. Consulta les bases de la convocatòria.

El pròxim diumenge 19 de febrer se celebrarà pels carrers del nucli de Begur la rua de Carnestoltes. Un dels esdeveniments més icònics d’aquesta festivitat i que enguany tornarà a celebrar-se al municipi de la mà de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i de la Comissió de Carnestoltes.

La rua començarà a les 11 h i el consistori fa una crida a totes aquelles comparses que hi vulguin prendre part a inscriure’s prèviament per a poder formar-ne part. En aquest sentit, l’Ajuntament subvencionarà una part del que comporta la disfressa.

Les comparses que hi vulguin participar han de ser d’un mínim de 10 persones i cada grup haurà de designar un integrant major d’edat -resident a Begur o Esclanyà- com a cap de colla. Aquesta persona serà la responsable de la seva comparsa i qui facilitarà la coordinació de la rua. Per tot plegat, aquesta persona haurà de facilitar les dades personals a la Comissió de Carnestoltes.

L’ajut que facilitarà el consistori serà de 150 euros per colla, encara que siguin més els components. Per a ser beneficiari d’aquest ajut, cada grup haurà de presentar les factures justificatives de la despesa, amb la corresponent sol·licitud. En cas de ser associacions, es procedirà de la mateixa manera, però la subvenció la rebrà l’entitat. L’import total de la convenció serà de 2.500 euros, amb un total de 15 comparses. Així, si se superés la participació, es valorarà augmentar la partida; i, en cas contrari, es repartirà proporcionalment.

A la rua no s’admetran carrosses i les comparses hauran d’informar del seu nom i quins materials faran servir durant la rua. Montserrat Carreras, regidora de Festes, fa una crida a la participació i explica que “amb aquests ajuts volem incentivar a la represa d’una de les activitats més característiques del Carnestoltes arreu del nostre territori i que des de fa uns anys no se celebrava al municipi. Estem molt animats i de ben segur que la rua serà la cirereta del pastís d’una festivitat plena de vida i cultura al poble”.

Consulta les bases de la convocatòria.

 


Categories: Festes