Torna el super tobogan d’aigua urbà per la Festa Major de Begur

25 jun 2018

El tobogan d’aigua de 100 metres de llargada torna novament, per tercer any consecutiu, per la festa major de Sant Pere de Begur. L’activitat, que és un esdeveniment a nivell local i també provincial, estarà ubicat novament a la baixada del carrer Onze de Setembre. El tobogan, gratuït, funcionarà el diumenge 1 de juliol, entre les 11 del matí i les 2 de la tarda. Sense oblidar novetats, on destaca, el primer dia de la festa, dijous, la presentació, bateig i plantada dels nous capgrossos de Begur. La presentació dels capgrossos tindrà lloc a les 19 hores a la plaça de la Vila. A més, enguany incorpora dins els actes festius la reconeguda marxa popular Puja i Baixa, que organitza el club excursionista Els Perduts de Begur. ¨Volem una festa per a tota la família, ja siguin veïns com visitants”, ha manifestat el regidor de Festes, Marià Renart.

El tobogan s’ha convertit en tot un referent de la festa de Begur. Novament, centenars de persones podran lliscar per aquest atractiu del darrer dia de la festa local. Però la festa començarà quatre dies abans, dijous, amb la gran novetat d’aquest any, la presentació dels capgrossos. Finalment se sabrà el nom dels capgrossos, després de la consulta popular que s’ha fet les darreres setmanes i en què hi havia quatre noms per cadascun d’ells, que representen un matrimoni indià. A més, els acompanyà una capgrossa, Lupita, que representa una cubanita i que ha estat creada pels alumnes d’Infantil de l’escola Dr Arruga de Begur i que va ser presentada als begurencs dijous passat. A part del bateig dels capgrossos, dijous, hi haurà una sessió de zumba, a la plaça Forgas, i una altra de country, a la plaça Pella i Forgas.

Divendres, diada de Sant Pere, patró de la vila, hi haurà, a les 11 hores, l’ofici solemne cantat per la Coral Begur. Com també el concert i ball de festa major, al pati de les Escoles Velles, que enguany anirà a càrrec de l’orquestra Nueva Era. Entremig de les dues actuacions musicals, el tradicional sopar de pa amb tomàquet i embotit al mateix espai.

Dissabte, el grup de teatre local Es Quinze representarà l’obra de teatre que estrena cada festa major. Aquest any, escenificarà l’obra “Per llogar-hi cadires”, a les 21,30 hores, al Casino Cultural. A més, l’Associació de Comerç i Turisme de Begur organitza, al matí, una nova edició de Sant Pere Safata. Sense oblidar la fira artesanal, al llarg de tot el dia, l’audició de sardanes a la plaça de la vila al vespre o la nit jove amb el grup de versions Banda Neon, al pati de les Escoles Velles. I diumenge, a part del tobogan, hi haurà el dinar popular al pati de les Escoles Velles, que el fa el grup de teatre local Mutis, o la festa Holy, a les 17 hores, a la plaça Forgas. A més, durant tots els dies hi haurà la fira d’atraccions a la plaça Lluís Esteva i Cruañas.

Puja i Baixa

La popular marxa Puja i Baixa, que arriba a la IX edició, tindrà lloc diumenge, amb sortida a les 8 del matí de la plaça de la Vila, que també serà el punt d’arribada. Tot i això, els participants, que han de fer tots ells, per primera vegada, la inscripció on line, faran un recorregut nou, ja que es canvia anualment, per poder gaudir i descobrir paratges de Begur.  A més, el dia abans, dissabte, al llarg de la tarda, s’organitzen una sèrie d’activitats relacionats  amb la natura i l’esport al Parc de l’Arbreda. Aquest any, el gran atractiu és la xerrada de Ferran Latorre, que és el primer català que ha aconseguit els 14 cims de més de 8.000 metres. La xerrada de Latorre tindrà lloc a les 20 hores al Local Jove. També s’ha programat una exposició de senders de la FEEC; contes de muntanya, amb Olga Cercós; gimcana pels més aventurers; una classe d’spinning; concurs de dibuix, projecció dels curts “la teva aventura”; una sortida de 5 quilòmetres per descobrir Begur, i entrega dels dorsals per la marxa de diumenge.