Tot a punt per a la Fira de la Castanyera a Begur i la Festa de la Castanyada d’Esclanyà

19 oct 2023

Del 23 d’octubre al 4 de novembre, les places i carrers del poble s’ompliran d’activitats per a tota la família per celebrar la Castanyada i Halloween. Recorda fer la teva inscripció a la Festa del Pedal i a l’Escape Room a https://visitbegur.cat/.

Begur escalfa motors per la Fira de la Castanyera a Begur i la Festa de la Castanyada d’Esclanyà, els grans actes destacats del calendari de tardor. Del 23 d’octubre al 4 de novembre, entitats locals, la Comissió de Festes d’Esclanyà i l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del consistori han organitzat activitats per a tots els públics en diferents espais del municipi.

Enguany, les propostes de la Fira de la Castanyera comencen el dilluns 23 d’octubre amb Halloween com el gran protagonista entre les generacions més joves. Del 23 al 27 d’octubre, de 17 h a 18 h, la Biblioteca Salvador Raurich farà un taller perquè els nens i nenes preparin la seva bossa de caramels de Halloween. Entre els dies 25 i 31 d’octubre, la Sala d’Exposicions mostrarà els treballs del concurs de cartells de la Fira de la Castanyera, fets pels alumnes de les escoles Dr. Arruga de Begur i l’Olivar Vell d’Esclanyà. L’entrega de premis del concurs tindrà lloc el dia 28 a les 18 h, també a la Sala d’Exposicions. A més, els dies 27, 28 i 29, el Cinema Casino Espai Cultural oferirà ‘La patrulla canina: la superpelicula’ pels més petits i la pel·lícula ‘Me he hecho viral’ pel públic juvenil/adult.

Dissabte 28 d’octubre comencen els plats grossos de la Fira de la Castanyera, amb la Festa del Pedal que promou l’associació cultural i esportiva En Marxa, amb el suport de Gran Fondo, per promoure l’ús de la bicicleta. El mateix dia, l’AFA de l’Escola Dr. Arruga ofereix un taller de preparació de carabasses de Halloween, un taller de pintura de pedres de por, un altre per pintar-se la cara i una festa fluorífica, també amb pintura. Aquest espai comptarà amb un servei de bar des de les 12 fins a les 19 h.

Cartell de la Festa del Pedal

Al llarg de la tarda, i fins al diumenge 29, tindrà lloc la Fira artesana amb l’associació de creadors de la Garrotxa, la Iera, mentre que el dissabte al vespre hi haurà el túnel del terror al carrer Boadella que organitza l’Esplai Municipal de Begur a partir de les 19:30 h. Diumenge serà el torn del grup Els Atrapasomnis, que oferiran una actuació infantil a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. Dimarts, 31 d’octubre i vigília de Tots Sants, l’AFA de l’Escola Dr. Arruga ha preparat dues activitats perquè infantis i joves celebrin Halloween, amb un taller de bosses i un recorregut ‘trick or treat’.

L’últim dia de la Fira de la Castanyera serà novembre 1 de novembre. Destaca l’Escape Room Especial Castanyada a la plaça de la Vila, un dels èxits de les últimes edicions (requereix inscripció prèvia a visitbegur.cat); el taller infantil ‘Fem la bossa per posar les castanyes’, que organitza Xiks; la Festa de la Castanyada a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, de la mà de l’AFA de l’Escola Dr. Arruga, i l’actuació musical del grup Fogaina que, amb la col·laboració de Bakanards Begur, oferiran ball pla, corrandes i balls folks.

Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, subratlla: “aquesta festa torna a demostrar-nos que el teixit cultural i associatiu del poble segueix en plena forma. La Fira de la Castanyera és clau per dinamitzar la vila en tots els seus aspectes”.

Castanyada a Esclanyà

La Festa de la Castanyada d’Esclanyà proposa tres activitats. El dimarts 31 d’octubre, la Sala Polivalent s’engalanarà amb una ambientació de Halloween i proposa visitar-la disfressat o disfressada. És una activitat que organitza Mari Carmen Tejada amb les seves alumnes. Mentre que el dissabte 4 de novembre, la Sala Polivalent acollirà la contacontes Marina Gil amb ‘La Castanyera Rumbera’ i l’actuació infantil del grup Els Atrapasomnis.

Cartell de la Festa de la Castanyda a Esclanyà

Consulta aquí la programació sencera de la Fira de la Castanyera i la Festa de la Castanyada i recorda fer la teva inscripció a la Festa del Pedal i a l’Escape Room a https://visitbegur.cat/.