Tot a punt per a la millora viària del barri de Sant Josep, a Esclanyà

29 mar 2019

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur i l’empresa Aglomerats Girona es troben dimarts vinent, a les 10 del matí, al barri de Sant Josep d’Esclanyà per firmar l’acta de replanteig i inici de les obres de la millora viària d’aquest nucli urbà, que està a tocar Palafrugell. El projecte, que té un cost de 308.880 euros i un termini d’execució de 5 mesos, es concreta en fer un vial paral·lel al principal d’entrada i sortida, l’avinguda Sant Josep, i d’aquesta manera donar continuació als carrers transversals, Mestral, Gregal i Xaloc, que actualment acaben en un mur. I, al mateix temps, en el condicionament de l’aparcament públic actualment existent a l’avinguda Sant Josep, reubicant el seu parc infantil. “És una de les grans prioritats del govern”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro.

La construcció del nou carrer ha comportat un conveni urbanístic amb Palafrugell, ja que aquest es troba dins el seu terme municipal. D’aquesta manera, el nou carrer serà una prolongació de l’actual carrer Manel Massoni Esparragó de Palafrugell, passant per una finca actualment agrícola, encara que una part està qualificada pel pla general de Palafrugell com a sòl urbà. El nou traçat viari permetrà que els tres carrers, que acaben en un mur, tinguin connectivitat per l’altra banda de l’avinguda Sant Josep. A més, tots tres tindran un únic sentit de circulació, amb una zona d’aparcament en un dels dos costats. L’avinguda Sant Josep passarà només a ser el vial d’entrada al barri.

Al mateix temps, es pavimentarà i condicionarà l’aparcament públic de vehicles existent a l’avinguda Sant Josep, on també hi ha un parc infantil. Es preveu que surtin 44 places d’aparcament, incloent-hi dues places per usuaris amb mobilitat reduïda. El projecte preveu condicionar i reordenar el pàrquing i també reubicar el parc infantil, situant-lo a tocar el vial d’entrada al barri, complementat amb una petita zona d’esbarjo amb bancs i lledoners.