Tot preparat a Esclanyà per viure una Festa Major adaptada a les circumstàncies!

27 jul 2020

Amb l’objectiu de gaudir de la celebració malgrat l’actual crisi sanitària per la Covid-19, la Comissió de Festes proposa diverses activitats que seguiran i compliran tots els protocols de seguretat per tal de preservar la salut i la seguretat dels veïns i veïnes.

Esclanyà es prepara per viure els dies 31 de juliol i 1 i 2 d’agost una Festa Major 2020 adaptada al període d’excepcionalitat pel coronavirus, però assegurant, com sempre, moments d’oci, diversió i entreteniment. Amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Comissió de Festes d’Esclanyà proposa diferents activitats per celebrar un dels esdeveniments socials i culturals més destacats del municipi. Totes les propostes, a més, són gratuïtes, inclouen servei de bar i tenen aforament limitat.

El regidor de Festes i d’Esclanyà, Marià Renart, destaca que “la celebració de la Festa Major es realitza en circumstàncies excepcionals perquè la població mereix accés a la cultura i l’oci i gaudir de propostes lúdiques”. I afegeix que “cal dinamitzar la cultura tot i el context actual, però és essencial que veïns, veïnes i visitants respectin en tot moment les mesures de protecció”.

El primer acte tindrà lloc el divendres 31 de juliol, a les 21:50 hores, amb una sessió d’autocine al camp de l’entrada d’Esclanyà. D’aquesta manera, les persones assistents podran gaudir de la projecció de la pel·lícula ‘Avatar’ des de la comoditat dels seus vehicles. L’obertura de portes es realitzarà a partir de les 21:15 hores.

L’endemà, ja durant la jornada del dissabte 1 d’agost, la proposta esportiva de la Festa Major arriba amb un torneig de Bubble Football. Es tracta d’un esport original i divertit que farà viure les persones inscrites una experiència intensa. Embolcallats amb bombolles gegants de plàstic amb les quals els/les jugadors/es cobreixen pràcticament tot el seu cos, els partits de Bubble Football permeten el màxim contacte entre jugadors/es amb la llibertat de poder xocar i ser protegits per aquest element addicional. L’Ajuntament informa que els equips han d’estar formats per cinc jugadors/es i l’alçada mínima per participar-hi és d’1’5 metres. Per a més informació del campionat i realitzar les inscripcions, podeu consultar aquest enllaç. A més, es premiarà l’equip guanyador amb un sopar per a cinc persones a Cal Marc d’Esclanyà.

El concert d’Havaneres en femení amb Neus Mar tindrà lloc el mateix dissabte 1 d’agost, a les 22 hores, al Local Polivalent. En aquest mateix indret, els veïns i veïnes d’Esclanyà poden recollir les entrades els dies 20, 21 i 22 de juliol, en horari de 16 a 20 hores, mentre que la gent d’altres poblacions les poden obtenir el dia 23 juliol. Com en la resta de propostes, també hi haurà aforament limitat.

I finalment, diumenge 2 d’agost a les 12 del migdia se celebrarà l’Ofici solemne cantat per Neus Mar.

L’Ajuntament convida la ciutadania a gaudir de les activitats i viure la Festa Major d’Esclanyà amb entusiasme, civisme, precaució i molta diversió. Es recorda, a més, que la celebració de tots els actes, tot i complir les mesures de seguretat, estarà condicionada a l’evolució de la pandèmia i les mesures dictades per la Generalitat de Catalunya. Molt bona Festa Major!


Categories: CulturaFestes