Tota la informació sobre els serveis de recollida de voluminosos i de restes vegetals, a només un clic!

23 des 2020

A través de l’aplicació Civiwaste es poden sol·licitar els serveis de recollida de voluminosos i de restes vegetals, comunicar incidències o compartir informació de voluminosos amb la resta d’usuaris de l’aplicatiu per tal de fomentar-ne la seva reutilització.

Els serveis de recollida de residus voluminosos i de restes vegetals són dos serveis gratuïts, de periodicitat setmanal, que s’ofereixen a tots els veïns i veïnes de Begur i Esclanyà i que des de la seva implementació al municipi ha tingut molt bona resposta per part dels usuaris.

En aquest sentit, ambdós serveis estan pensats exclusivament per a totes aquelles persones que no tenen mitjans per  dipositar els voluminosos i les restes vegetals a la deixalleria municipal.

Com funciona la recollida de voluminosos?

Els voluminosos s’han de poden dipositar a la deixalleria municipal; en cap cas, però, a les àrees d’emergència, on està prohibit llençar aquests materials. Amb tot, per a aquelles persones que no tinguin mitjans per a desplaçar-se a la deixalleria amb vehicle, l’Ajuntament posa a disposició un servei de recollida a domicili d’aquests residus.

Aquest servei permet recollir tots aquells voluminosos de mida gran que no caben en un vehicle particular, com ara mobles, sofàs, somiers, matalassos… No es recullen, però, petits electrodomèstics ni elements petits.

La recollida s’ha de sol·licitar a través de l’aplicació Civiwaste, concertant un dia de la setmana. I un cop feta la sol·licitud, l’usuari rep una notificació amb el dia que li ha estat assignat per tal que en aquella data exacta deixi els voluminosos a la via pública per a la seva recollida.

Com funciona la recollida de restes vegetals?

Les restes vegetals s’han de dipositar a la deixalleria municipal. En el cas dels particulars, a més, també es poden dipositar a les àrees d’emergència. Amb tot, per a aquelles persones que no tinguin mitjans per a desplaçar-se a la deixalleria o a les àrees d’emergència amb vehicle, l’Ajuntament posa a disposició un servei de recollida a domicili d’aquests residus.

La recollida de restes vegetals es realitza un dia a la setmana i s’ha de sol·licitar a través de l’aplicació Civiwaste, concertant un dia. Un cop feta la sol·licitud, l’usuari rep una notificació amb el dia que li ha estat assignat per tal que en aquella data exacta deixi el contenidor de restes vegetals a la via pública per a la seva recollida.

Aquest contenidor ha de ser de 240L i per a disposar-ne d’un es pot sol·licitar enviant un correu electrònic a l’adreça pap@begur.cat o trucant al telèfon 872 214 977.

On puc descarregar-me l’app?

L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a donar-se d’alta només cal seguir aquests senzills passos:

. Descarregar-se l’app Civiwaste a través de Google Play o l’App Store.

. Seleccionar el municipi de Begur, prémer “Registre” i “Continuar”.

. Introduir el codi de l’aigua de la factura (la referència la trobareu a la part superior de la factura). S’han d’escriure els números enters i sense la barra.

. Obrir l’email d’activació i activar l’usuari (revisar el correu brossa).

Per a més informació o per a qualsevol consulta podeu adreçar-vos a l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, trucant al telèfon 872 214 977.

Què puc fer a través de l’app Civiwaste?

Tots els usuaris que fan ús de l’app Civiwaste poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat. En aquest sentit, l’app també és una plataforma de gestió de dades per a les administracions i un servei d’assistència tècnica que permet generar missatges personalitzats per millorar la comunicació entre l’Ajuntament i els ciutadans.

A més, també dona la possibilitat de sol·licitar el servei ordinari de recollida de voluminosos i de restes vegetals per part de l’Ajuntament; o contactar i compartir amb la resta d’usuaris, a través d’un xat intern, informació sobre voluminosos per tal de fomentar-ne la reutilització, acordant dia i hora per recollir cadascun dels elements reutilitzables.

Amb aquesta aplicació per a mòbil, doncs, el consistori no només millora l’eficàcia del servei de recollida de voluminosos, sinó que ofereix la possibilitat de donar a aquests un nou ús. Finalment, l’app també resulta útil per a conèixer la ubicació de la deixalleria.


Categories: Medi Ambient