Tots els números d’Es Pedrís Llarg ja es poden consultar en format digital

27 gen 2021

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha completat recentment la digitalització des del número 115 fins al 140, darrer número de la revista.

Fruit del conveni de col·laboració que van signar la Biblioteca Salvador Raurich de Begur i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, aquest mes de gener l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha completat la digitalització dels darrers número d’Es Pedrís Llarg.

En concret, s’ha procedit a l’actualització des del número 115 fins al 140, el darrer número publicat de la revista d’informació municipal i de cultura de Begur. Prèviament, a finals del 2019, es va completar la digitalització des del primer número -datat de l’any 1987- fins al 114.

Així, totes les edicions d’Es Pedrís Llarg ja es poden consultar en format virtual a través del repositori cooperatiu de la Diputació, i en accés obert, a través d’aquest enllaç. Gemma Coll, regidora de Cultura, explica que “han estat mesos de molta feina, però el resultat final creiem que val molt la pena. Vull agrair a totes les persones i àrees que hi han estat implicades, perquè aquesta digitalització ens permetrà seguir democratitzant i donant a conèixer la història i l’evolució del nostre poble”.

Es Pedrís Llarg és la revista municipal d’informació i cultura de Begur. Pren el seu nom del banc centenari que es troba en el lateral esquerre de l’església de Sant Pere. El primer número es va publicar l’estiu de 1987, a iniciativa del Servei Municipal de Català, amb l’objectiu de potenciar el català. Posteriorment s’hi implicà l’Arxiu Municipal; i fins el número 135 –darrer número de la revista- ha estat l’Àrea de Cultura qui n’ha fet l’edició. A partir del número 136, però, serà l’Àrea de Comunicació qui n’assumeixi l’edició.