Tres empreses es presenten en el concurs per instal·lar estacions de càrrega per a vehicles elèctrics a Begur

25 mai 2020

L’Ajuntament fa una aposta decidida per convertir Begur en un municipi capdavanter arreu del territori en matèria de mobilitat elèctrica i sostenible.

Després de l’aturada forçosa provocada per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Begur ha reprès recentment un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de sostenibilitat i d’aposta per a la transició energètica: l’habilitació al municipi d’estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Un total de tres empreses capdavanteres en el sector de les energies han presentat les seves ofertes al concurs de licitació del projecte per a poder prestar aquest servei al municipi. Així, l’explotació de les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics no representarà cap cost per al consistori, sinó que la inversió al poble anirà a càrrec íntegrament de l’empresa que resulti adjudicatària del contracte, que disposarà d’una cessió demanial per a fer ús exclusiu del servei a Begur per un període de 10 anys.

Manel Vallès, regidor de Noves Tecnologies, agraeix i posa en valor la “tasca ingent i de primer nivell” que l’equip de govern, tècnics i regidors de l’Ajuntament de Begur han dut a terme des de fa més d’un any per a fer possible aquest projecte estratègic per a la vila; i assegura que “el nostre objectiu és donar un impuls a nivell local a una tecnologia sostenible que està en constant creixement arreu del món, i poder satisfer tant la demanda actual com futura dels vehicles elèctrics”.

Manel Vallès, a més, defensa que “l’acollida d’aquesta iniciativa donarà un valor afegit al nostre poble en matèria de sostenibilitat, innovació i serveis, i ens posicionarà arreu del territori com un municipi referent i capdavanter en mobilitat elèctrica”.