Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

25 set 2020

De l’1 al 12 d’octubre, el municipi acollirà projeccions i activitats relacionades amb el setè art seguint un estricte protocol de seguretat.

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava. De l’1 al 12 d’octubre, el municipi viurà uns dies plens de projeccions i activitats per a gaudir de la cultura i el cinema. “Poder gaudir d’una nova edició d’aquest festival és una molt bona notícia pel municipi. Agraeixo a totes les persones i entitats que el fan possible la seva dedicació i implicació en el projecte”, explica l’alcaldessa Maite Selva.

L’actual situació sanitària derivada de la Covid-19 ha obligat a adoptar estrictes mesures de prevenció i seguretat. L’aforament del Cinema Casino s’ha reduït al 50% de la seva capacitat, l’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment i les entrades i sortides s’hauran de fer de forma esglaonada i mantenint les distàncies de seguretat. També, hi haurà gel hidroalcohòlic i un cop dins de la sala, les butaques estaran numerades i marcades per respectar les distàncies entre el públic. “Enguany, la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava està basada en la seguretat i el benestar del nostre estimat públic”, afirma Clara Dato, directora creativa del projecte.

Així doncs, el pròxim divendres 2 d’octubre es farà la sessió inaugural amb la presència de la directora Maria Ripoll, que rebrà el Premi d’Honor del Festival 2020, i la projecció de la pel·lícula ‘La bonne épouse’ de Martin Provost, que serà també la pel·lícula encarregada de tancar el festival el dilluns 12 d’octubre. Al llarg d’aquests dotze dies, es projectaran llargmetratges d’arreu del món, que competiran pel Coral d’Or, el màxim guardó del festival.

Aquesta sisena edició també preveu dues sessions gratuïtes els dos dijous del festival pels veïns i les veïnes de Begur. Les entrades es poden recollir a l’Oficina de Turisme. Així mateix, les escoles tornaran a ser convidades a gaudir d’uns matinals de cinema els dijous i divendres.

També, hi haurà projeccions de curtmetratges i activitats complementàries com diferents sessions de trekking per recórrer de la mà d’un guia especialitzat racons de pel·lícula del municipi. De la mateixa manera, s’organitzaran dues exposicions. La primera mostra vol ser un tribut a l’actriu Rosa Maria Sardà i es podrà visitar del 7 al 24 d’octubre a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles. La segona proposta és l’exposició ‘Celluloid People’ de Josep Maria Palou, una passejada fotogràfica i cinematogràfica per alguns carrers de Begur, que es podrà visitar mentre duri el festival.

Un any més, prop d’una quarantena d’establiments del municipi se sumen a la celebració. Els comerços proposaran descomptes d’un 10% si es presenta qualsevol entrada del festival i els bars i restaurants prepararan tapes, plats, cocktails i festes de pel·lícula. També, els hotels faran descomptes als clients allotjats que vulguin assistir al festival.

Enguany, el Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava 2020 compta amb el suport de l’Ajuntament de Begur i la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de Costa Brava Girona – Festivals, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Girona FC, l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, Estrella Damm, United Colors of Benetton, HP, Reale Seguros i molts més.

Compra d’entrades i més informació al web oficial del festival.