TV3 i la resta de canals de 3Cat passen a emetre’s només en alta definició

16 gen 2024

El canal de TV3 en SD ja no funcionarà i caldrà buscar TV3 HD a la TDT. Per contra, els canals del 3/24, Esports 3 i SX3/33 canviaran automàticament d’SD a HD. Les persones que ho necessitin poden trucar al 012 per a obtenir més informació.

Coincidint amb el 40è aniversari de les emissions regulars de TV3, a partir de demà tota l’oferta de 3Cat s’emetrà en alta definició (HD). El canvi segueix a l’apagada obligatòria de totes les emissions en definició estàndard (SD), prevista pel 14 de febrer.

Per aquest motiu el canal TV3 SD deixarà de funcionar: caldrà buscar el canal de TV3 al llistat de canals del televisor. Pel que fa a la resta de canals de la Corporació, 3/24, Esports 3 i SX3/33, canviaran automàticament a HD.

És possible que, en aquest canvi, els televisors més antics no puguin veure els canals de 3Cat, en cas que l’aparell no estigui preparat per HD. Pot passar tant amb els televisors que funcionen amb TDT com amb els que no.

Així mateix, els usuaris i usuàries de zones de Begur que rebin senyal de TDT via SAT hauran de comprovar que el receptor satèl·lit està preparat per a rebre senyal HD. En cas contrari, s’haurà de substituir.

Amb aquesta transició, els canals temàtics de continguts informatius, d’esports, infantils i culturals milloraran la qualitat d’imatge i so, amb una experiència televisiva completament en HD. Les persones que ho necessitin poden adreçar les seves consultes al Servei d’Atenció a l’Audiència de 3Cat o al telèfon 012, on els ajudaran a resoldre qualsevol dubte relacionat amb aquest tema.

 

 


Categories: Serveis