Últims retocs al Pump Track de Begur abans de la seva inauguració oficial el 30 d’octubre

06 oct 2022

L’Ajuntament ha adequat la zona verda, ha habilitat una zona de pícnic, ha disposat un tancament per a l’estacionament de vehicles i s’ha embellit i connectat el dipòsit d’aigua.

Malgrat que l’equipament ja es troba plenament operatiu des del passat mes de juny i que un nombre molt destacat de persones -tant veïns i veïnes com visitants vinguts d’arreu del territori- ja n’ha començat a fer ús, al llarg de les darreres setmanes l’Ajuntament de Begur ha seguit actuant al nou Pump Track del Mas d’en Pinc amb l’objectiu d’executar els retocs finals a la instal·lació i dur a terme les millores necessàries a la zona on s’ubica i al seu entorn abans de la seva inauguració oficial, prevista per a finals d’aquest mes d’octubre.

En concret, l’Àrea de Medi Ambient, juntament amb l’Àrea de Joventut, han dut a terme l’enjardinament sostenible de la zona verda del circuit, amb una barreja de llavors que generarà un entorn verd similar al d’un prat i que no requereix d’excessiu manteniment.

A més, també s’ha habilitat un reg automàtic, que permetrà millorar les tasques de manteniment i neteja de la pista; s’ha disposat una zona de pícnic, amb l’objectiu de reforçar el confort de la instal·lació i ampliar l’oferta de lleure; s’ha col·locat un tancament per a delimitar la zona d’estacionament de vehicles; i s’ha embellit el dipòsit d’aigua, que s’ha pintat i decorat íntegrament millorant-ne l’estètica, i s’ha connectat en el ramal de l’aigua.

Manel Vallès, regidor de Joventut, destaca que “el Pump Track ha tingut un acollida excepcional, no només entre la nostra població, sinó que també s’ha convertit en una destinació turística per a amants d’aquesta disciplina. A nivell tècnic és molt divertit i fins al moment està resultant un èxit absolut”.

“L’esperit del Pump Track és el d’obrir un nou espai públic al poble, en una zona privilegiada, perquè en puguin gaudir tots els veïns i veïnes”, recalca Manel Vallès.

El 30 d’octubre, inauguració oficial

L’objectiu de la Regidoria de Joventut era que el Pump Track estigués acabat íntegrament per a l’acte d’inauguració de l’equipament que se celebrarà el pròxim 30 d’octubre. En aquest sentit, l’Ajuntament ha inscrit l’equipament a la Lliga Catalana de Pump Track, que engloba de forma rotatòria diferents proves puntuables que es duen a terme anualment i que estan organitzades per la Federació Catalana de Ciclisme.

Una de les proves tindrà com a seu el Pump Track de Begur, i serà el dia 30 d’octubre. El consistori, per tant, aprofitarà la jornada per a celebrar la inauguració oficial de l’equipament. A més, totes aquelles persones que s’hi acostin podran gaudir d’una matinal amb entrenaments, exhibicions i competició.