Un any més la campanya de recollida de joguines reutilitzades ha estat tot un èxit

23 des 2022

Fins al 13 de gener tots els veïns i veïnes encara poden prendre part de la iniciativa “Recicla el teu mòbil i salva vides”, entregant els seus dispositius mòbils en desús en algun dels punts de recollida habilitats arreu del territori.

El passat 14 de desembre va cloure una nova edició de la campanya de recollida de joguines reutilitzades impulsada per l’Ajuntament de Begur amb la col·laboració de Càritas i les àrees de Medi Ambient i Serveis Socials del consistori. I ho va fer amb un gran èxit de participació que permetrà oferir joguines a persones necessitades o amb risc d’exclusió social durant l’època nadalenca.

La campanya de recollida de joguines reutilitzades, que s’emmarcava dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus i també en el programa d’activitats de Nadal de Begur i Esclanyà d’aquest 2022, ha estat activa des del 22 de novembre fins al 14 de desembre. Al llarg d’aquest període s’han habilitat punts de recollida a l’Ajuntament de Begur, l’Espai Mas d’en Pinc, l’Escola Doctor Arruga de Begur, el Local Polivalent d’Esclanyà, l’Oficina de Turisme de Begur i la Llar d’Infants Ses Falugues; on tothom qui ho volgués podia aportar joguines i jocs no bèl·lics que estiguessin en bon estat.

Així, una part de les joguines que s’han obtingut durant la campanya es repartiran entre les famílies del nostre municipi en situació de pobresa o risc d’exclusió social; i l’altra part, s’entregarà a Càritas de Palafrugell, a fi de garantir que tots els nens i nenes tinguin regals per Nadal.

“Recicla el teu mòbil i salva vides”

Mentrestant, encara es manté activa la campanya “Recicla el teu mòbil i salva vides”, impulsada per la Fundació Mona amb la col·laboració del consistori. Aquest projecte té com a objectiu recollir telèfons mòbils en desús pel seu reciclatge. I és que cada mòbil reciclat a través d’aquesta iniciativa ajuda al medi ambient, evita guerres i conflictes, i recolza un projecte a favor del benestar i la protecció dels primats.

Així, la campanya -que s’allargarà fins al 13 de gener- consisteix en lliurar els telèfons mòbils en desús en algun dels set punts de recollida habilitats al municipi: l’Ajuntament de Begur, l’Espai Mas d’en Pinc, l’Escola Doctor Arruga de Begur, la Llar d’Infants Ses Falugues, el Local Polivalent d’Esclanyà, l’Oficina de Turisme de Begur i l’Oficina d’Urbanisme.