Un bullit de peix de roca a l’estil eivissenc guanya el concurs de cuina del Peix de Roca de Begur

18 mai 2019

Un bullit de peix de roca a l’estil eivissenc, presentat per Victòria Curós i la seva filla Victòria Mulà, guanya el XII Concurs de Cuina Popular de Begur que s’ha fet avui dins de la XXI campanya gastronòmica del Peix de Roca, que es clou el proper 2 de juny. Com ha finalista ha quedat la caldereta de nero, congre i llobregant que ha presentat Joan Serrano. El jurat, que ha triat el guanyador i el finalista sobre un total de 8 participants, estava format pel cuiner Marc Ribas, que s’ha popularitzat com a presentador dels programes “Cuines” i “Joc de cartes” de TV3, i pel xef Carles Valés, del restaurant Taverna Son Molas del municipi.

El jurat, conscient de les propostes variades, difícils de comparar, ha decidit tenir en consideració tres elements: el sabor, la cocció i els productes, amb una puntuació de 0 a 5. Ribas, que ha defensat la sostenibilitat en la pesca i la preservació d’aquests plats de la tradició marinera, ha lloat el gran nivell dels plats presentats i ha recordat: “No perd ningú; qui guanya és Begur”. El concurs, arran de la pluja, s’ha fet al Casal de la Gent Gran, a tocar de la plaça de Lluís Esteva i Cruañas, on s’havia programat inicialment. Victòria Curós i Victòria Mulà, de Palafrugell, ja van guanyar el concurs de l’any passat amb una bullabesa de rascassa. A més, abans dels premis del concurs s’han entregat els premis de l’XI Concurs d’Aparadors de la campanya. El guanyador ha estat l’aparador de la farmàcia Sònia Torres. I hi ha hagut un accèssit per al del Cactus Begur.

Els altres plats presentats al concurs popular, que ha comptat amb la presència de l’alcalde i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Joan Loureiro i Eugeni Pibernat, respectivament, han estat: rossejat de fideus amb pop roquer i allioli de pebre vermell de la Vera, d’Hemi Gurillo; roger cuit amb el seu fetge, suquet i nyoquis, de Carmina Torres; fideuà de peix de roca, d’Eduard Pérez; cassola de pescadors, de Gervasi Sais i Maria Teresa Caner; suquet de peix de roca  amb fesols de l’ull ros, d’Enric Caner, i arròs a l’estil de l’àvia Carme, de Carme Solves.

En aquesta edició del Peix de Roca participen els establiments Cal Bandarra, Carbó Restaurant, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Taverna Son Molas i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca. El preu oscil·la entre els 37,5 i els 77 euros. Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una passejada en barca pel litoral begurenc. La passejada es farà el diumenge 9 de juny.