Un cap de setmana de gresca i xerinola amb la Festa Major de Sant Pere

02 jul 2024

Begur acomiada la Festa Major amb un èxit organitzatiu i de convocatòria gràcies a la participació dels veïns i veïnes i entitats. 

Després de més duna setmana dactivitats lúdiques, culturals i festives aquest cap de setmana Begur ha posat el punt i final a la Festa Major de Sant Pere d’enguany. 

La primera de les dues grans festes majors de la vila, va començar amb la prèvia de Sant Joan, el 22 de juny, i va acabar el 30 de juny. De la mà de la Regidoria de Festes de lAjuntament i del teixit associatiu local els veïns i veïnes i visitants han pogut gaudir plenament de prop duna vintena dactes per a tots els públics que han resultat tot un èxit organitzatiu i de participació.

Rafael Criado, regidor de Festes, fa un bon balanç de la festa i destaca: “Agraeixo la col·laboració a les entitats i associacions de la vila. Gràcies a elles hem pogut fer més activitats. Totes han aportat coses a la Festa Major”.

Activitats per a tots els públics

Les activitats de la Festa Major de Sant Pere van començar el 22 de juny, amb la tarda d’aventures, la Marxa Puja i Baixa amb més de 1.500 participants i la celebració de la revetlla de Sant Pere al centre de la vila i a Sa Riera. 

Amb tot, el gruix dactivitats va tenir lloc del 28 al 30 de juny. Per començar, el pregó amb el begurenc ‘Perete’, Pere Carreras, seguit d’una cercavila amb el Grup de Percussió i Gralla Bakanards, las Cubanitas, el Bakardat i els Capgrossos de Begur: el Perico, la Reparada i l’Ofèlia i el Capità del Teatru Es Quinze.

L’endemà, 29 de juny, les activitats van començar ben d’hora, amb l’activitat Sant Pere Safata de l’ACiT. Hi van participar prop de 25 cambrers i cambreres. Posteriorment, va tenir lloc l’ofici solemne i les sardanes amb la Principal de la Bisbal, i al vespre el concert de Festa Major, que va omplir la plaça Esteve i Cruañas.

El dia va acabar amb el Ball de Festa Major i la Nit Jove, un acte també multitudinari, amb les Barrakudes. Hi va haver les actuacions d’Orquestra Maribel, amb versions, i d’Animal DJs i DJ Ona Giner al Parc de l’Arbreda, on el públic no va parar de cantar i ballar fins a la matinada.

El dia 30, l’Associació Xiks va proposar tallers per a infants i la festa es va acabar amb l’espectacle de circ d’Es Tro Poi.