Un centenar de begurencs celebren la República Catalana davant l’Ajuntament

27 oct 2017 22:00h

Més d’un centenar de begurencs s’han concentrat a les 8 del vespre davant l’Ajuntament per celebrar la proclamació de la República Catalana per part del Parlament de Catalunya aquesta mateixa tarda. La concentració ha estat convocada per l’alcalde, Joan Loureiro, després que assistís al Parlament, com la majoria dels alcaldes catalans, per donar suport als parlamentaris catalans en l’aprovació de la independència de Catalunya de l’Estat espanyol. La concentració ha acabat amb la despenjada de la bandera espanyola de l’Ajuntament i la interpretació de l’himne de Catalunya, Els Segadors.

 

Poc abans de les 8, l’alcalde ja ha pujat a l’Ajuntament per col·locar una senyera al balcó de l’edifici municipal. Seguidament, ha baixat a la plaça de davant, on s’han concentrat més d’un centenar de persones d’edats molt diversa, per celebrar la bona nova. Tot i això, ha demanat als presents que “celebrin el naixement de la nova República, que la gaudeixin i que la defensin”.

 

Seguidament, “amb respecte”, ha retirat la bandera espanyola, que fins ara acompanyava la local, la de Catalunya i l’Europea, del seu pal. I, amb la bandera plegada, l’alcalde i tots els concentrats han acabat la celebració cantant l’himne català. L’alcalde s’ha acomiadat del públic amb un “Visca la República catalana” i, a petició d’una persona del públic, ha volgut tenir dos records. Per un costat, per Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que estan empresonats. Per l’altre, per Muriel Casals, gran defensora de Catalunya i que va morir l’any passat.