Una cinquantena d’empresaris de la comarca es donen cita als Debats d’Economia de Begur

19 des 2019

L’Ajuntament valora molt positivament l’èxit de participació assolit al llarg d’una jornada que enguany va pivotar sobre el rol de Catalunya en l’escenari econòmic actual i va tenir com a ponent destacat l’ex diputat del Parlament Europeu Ramon Tremosa.

L’Hotel Sa Punta va ser la seu dimarts 17 de desembre de la tretzena edició dels Debats d’Economia de Begur, organitzats per l’Ajuntament de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós. La trobada va aplegar una cinquantena d’empresaris locals i comarcals que es van donar cita al municipi per a compartir una jornada de debat i reflexió al voltant de l’escenari econòmic actual.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, agraeix la implicació de tots els participants i explica que “debats com aquest, en un ambient professional i alhora informal, ens ajuden a enfortir els llaços entre tots els agents del sector, a analitzar la situació actual del món empresarial, i també a obtenir una diagnosi acurada que ens permeti encarar els reptes de futur”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa Maite Selva, que va ser l’encarregada de cloure la trobada, assegura que “a Begur treballem diàriament per enfortir la relació entre el teixit empresarial i l’administració. Per això és de vital importància dur a terme accions com aquestes, que incrementin la col·laboració entre el sector privat i el sector públic i ens ajudin a crear sinergies que millorin el posicionament de les nostres empreses en el mercat”.

Ramon Tremosa, ponent convidat de la tretzena edició

Ramon Tremosa i Balcells -Professor d’Economia a la UB, Diputat al Parlament Europeu 2009-2019 i Coordinador del grup liberal de la Comissió d’Economia 2017-2019-, va ser l’encarregat d’impartir la ponència principal dels Debats d’Economia de Begur d’enguany, sota el títol “Cap a on va la política monetària? Una visió des de la perspectiva de Catalunya”.

En la seva intervenció Tremosa va alertar sobre l’auge del deute públic a escala global, però al mateix temps va voler transmetre a tots els assistents un missatge de confiança respecte al futur, assegurant que la política econòmica europea aporta actualment una estabilitat i un creixement sense precedents al continent. Així mateix, l’ex diputat europeu va recalcar que la Mediterrània tornarà a ser el centre del comerç mundial i que això implicarà grans oportunitats per als ports catalans.


Categories: Promocio Economica