Una nova Nit de Reis per al record a Begur i Esclanyà

05 gen 2023

L’Ajuntament agraeix a tots els treballadors municipals, entitats, col·laboradors i voluntaris la seva tasca i implicació per a fer possible l’èxit de l’esdeveniment.

Aquest dijous 5 de gener Begur i Esclanyà han tornat a rebre a Ses Majestats els Reis d’Orient. Els veïns i veïnes han pogut sortir als carrers per a gaudir de la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar en una Nit de Reis que ha resultat tot un èxit organitzatiu i participatiu.

En el cas de Begur la Cavalcada de Reis -organitzada per l’Ajuntament i la Comissió de Reis de Begur- ha començat a l’avinguda Onze de Setembre i ha transcorregut pel carrer Ventura Sabater, la plaça de l’Església, la plaça Pella i Forgas, la plaça Paco Font, la plaça de la Vila, la plaça Comas i Ros i el carrer Bonaventura Carreras. A les escales de l’església de Sant Pere s’ha fet l’escenificació del naixement del nen Jesús, a càrrec del Grup de Teatre Mutis. El discurs de Ses Majestats ha tingut lloc, com és costum, des del balcó de l’Ajuntament; i, novament, s’han instal·lat tres campaments reials a la plaça Paco Font, a la plaça Comas i Ros i a l’entrada de la Casa Vicenç Ferrer Bataller. Tot plegat, amenitzat amb l’acompanyament del grup de percussió i gralla Bakanards. I per a acabar la Nit de Reis el Casal de la Gent Gran de Begur ha acollit el tradicional Ball del Fanalet.

I pel que fa a Esclanyà, la Cavalcada de Reis -impulsada per la Comissió de Festes d’Esclanyà– ha començat al nucli antic, on s’ha fet una primera parada a la plaça de l’Església. Allà, Ses Majestats han entrat dins de l’església per entregar l’ofrena i saludar als vilatans que s’hi han apropat. El recorregut ha continuat baixant cap a la Font Gran, ha trencat pel carrer de la Font Marina i ha finalitzat al carrer de la Perdiu. Un cop a dins del Local Polivalent, els reis han fet el seu discurs i cada infant ha pogut pujar a l’escenari per a compartir una estona amb els Reis Mags. Finalment, a l’exterior el tren reial ha estat disponible per a tothom qui volgués per fer un petit recorregut per Esclanyà.

Als perfils de l’Ajuntament de Begur a les xarxes socials (Facebook i Twitter) podreu recuperar les diferents fotografies que s’han fet durant la jornada.


Categories: Cultura