Una oferta culinària de màxima qualitat i activitats lúdiques i culturals: la nova Campanya Gastronòmica del Peix de Roca torna a Begur amb grans atractius per a tots els públics!

22 abr 2022

La campanya tindrà lloc del 30 d’abril al 5 de juny amb la participació d’onze restaurants que presentaran diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Aquesta oferta gastronòmica es complementarà amb tapes de peix de roca fetes per bars del municipi i diverses propostes lúdiques de la mà del teixit associatiu. Consulteu i descarregueu-vos el programa de la campanya.

Després d’una aturada de dos anys a causa de la pandèmia de Covid-19, aquest 2022 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca torna a Begur amb el seu format habitual, amb les energies renovades i amb ganes de seguir meravellant el paladar i els sentits dels comensals i de descobrir a tots els veïns i veïnes i visitants plats tradicionals i les últimes creacions culinàries amb el peix de roca com a denominador comú.

La campanya d’enguany arriba a la seva 23a edició de la mà de l’Ajuntament de Begur i tindrà lloc del 30 d’abril al 5 de juny, amb menús de primer nivell a càrrec de diferents restauradors, tapes de peix de roca de la mà de bars del municipi, i diferents propostes lúdiques i culturals que complementaran l’oferta gastronòmica.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, explica que “aquesta campanya, que  tradicionalment és el tret de sortida a la temporada turística, posa en valor tota l’amalgama de restauradors de primer nivell que tenim aquí a Begur. El nostre mar i la nostra costa ens ofereixen un producte únic que ens permet durant tot un mes impulsar diferents activitats al voltant d’aquest tresor culinari per a donar-lo a conèixer i posar en valor l’excel·lència dels nostres restaurants”.

Marc Ribas, convidat d’honor en l’inici de la campanya

L’acte inaugural de la campanya tindrà lloc el pròxim dissabte 30 d’abril a la plaça Esteva i Cruañas i ho farà recuperant els tradicionals tastets per a degustar en petit format les noves propostes culinàries de la campanya.

Hi seran presents tots els restauradors que prenent part en la campanya d’enguany i el conductor serà el famós cuiner i presentador de televisió Marc Ribas.

L’acte inaugural se celebrarà a les 12 h i és obert a tota la població. A més, estarà amenitzat musicalment per Marina Villegas i Gerard; i els assistents podran degustar tastets de peix de roca acompanyats d’una copa de cava i vi Perelada a càrrec dels restaurants participants en la campanya gastronòmica.

11 restaurants participaran en la campanya d’enguany amb diferents menús

Aquest 2022 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur comptarà amb la participació d’un total d’onze restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Els preus dels menús oscil·laran entre els 40€ i els 83€ i els establiments que hi prendran part són: Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena, Parador d’Aiguablava, Hotel Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Taverna Son Molas i Toc al Mar.

Els bars del municipi també se sumen a la campanya

Mentrestant, una de les grans novetats d’aquesta 23a edició serà la col·laboració de diferents bars del municipi que elaboraran una tapa del peix de roca durant el transcurs de la campanya gastronòmica.

Els establiments participants són els següents: Bar de Plaça (mandonguilles de peix de roca i gamba amb pèsols), Cal Bandarra (croquetes de garoina i peix de roca), Can Climent Platillos (peix de roca amb calçots amb romesco coreà i mojo de coriandre), La Motxa (cruixents de morena) i Sa Barra (bomba de pop).

La campanya es nodrirà amb diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que oferiran els 11 restaurants que enguany prenen part de la 23a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població.

Diumenge 8 de maig, d’11 a 13 h, la plata de Sa Riera acollirà de la mà de l’Esplai Autèntic de Begur el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca”.

Diumenge 15 de maig es farà a la plaça de l’Església, d’11 a 12 h i de 12 a 13 h, el taller familiar Galetes de Peix de Roca” amb Aida Ferrés. Les places són limitades i cal inscriure’s prèviament a turisme@begur.cat o al 972 624 520.

Els dies 13, 14 i 15 de maig tindrem un cap de setmana de cinema amb la projecció d’una pel·lícula de temàtica relacionada amb la campanya gastronòmica del peix de roca. Les projeccions es faran al Cinema Casino de Begur.

Diumenge 22 de maig podrem gaudir d’una altra de les grans novetats d’enguany: la primera edició de la Caminada del Peix de Roca de Begur a càrrec del Club Excursionista Els Perduts de Begur. L’activitat és gratuïta i la sortida es farà a les 08 h des de la plaça de la Vila.

I del 27 al 29 de maig serà en torn per a la vuitena edició del Begur en Flor impulsat per l’ACIT. Durant el cap de setmana trobareu el poble guarnit amb exposicions florals a places, carrers i a racons del municipi, tallers per a totes les edats, música en directe, concursos, activitats infantils…