Una piràmide egípcia amb mòmies guanya la V baixada de carretons de Begur

15 set 2019

Una piràmide egípcia amb mòmies ha guanyat avui la V baixada de carretons de Begur, que organitza l’Associació 40’s Begur dins dels actes del programa de la festa major de Santa Reparada del municipi. El carretó guanyador, presentat per la colla Gamusins, ha estat un dels 16 que ha pres part en aquesta edició, amb un total de 46 participants. La festa major ha comptat avui al matí amb una de les dues grans novetats d’aquesta edició, les “matinades”, a càrrec del grup de batucada local Bakanards. L’altra novetat va tenir lloc ahir dissabte, amb la recreació d’una platja a la plaça Nova on els infants van poder fer surf i skate.

A part del carretó en forma de Piràmide, han estat guardonats el Bat mòbil, de Samper Cobos, com a carretó més divertit; el Telesky, de Jordi Carreras, com més original, i la Defensa del Castell de Begur, com el més treballat. A més, el jurat ha decidit atorgar un premi especial al carretó El navegant solitari, de Pere Carreras (a. Perete). La baixada ha estat, com en les edicions anteriors, des de la plaça Forgas fins a baix el carrer Onze de Setembre. Tots els carretons han fet dues baixades, si bé s’ha fet una tercera baixada, no puntuable. A Begur ja s’havia fet aquesta baixada els anys 1990 i 1991.

La festa major de Santa Reparada de Begur, que clou la temporada estival, va començar divendres amb la inauguració de la fira d’atraccions, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. Posterioment, la begurenca Mari Carmen Tejada va oferir una actuació de zumba a la plaça de la Vila i el discjòquei begurenc Loins, juntament amb el cantant banyolí Baba flow, van actuar a la nit a la plaça Forgas. D’altra banda, ahir van actuar el grup de rock The Crazies a la plaça Forgas i, a la nit, el grup The Hound Dogs, a la plaça de la Vila. Entremig, sardanes a la plaça de la Vila amb la cobla Baix Empordà. A més, avui diumenge hi ha hagut la trobada de puntaires i ofici solemne, i a la tarda i vespre xocolatada popular i teatre amb l’actuació del grup local Mutis.