Una trentena de persones gaudeixen del tast de vins de Peralada, a Begur

12 mai 2018

Una trentena de persones van participar ahir divendres al vespre en el tast de vins de Peralada, que és un dels patrocinadors de la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur La degustació del tast, que es va concretar en dos vins blancs i dos de negres, va anar a càrrec del sommelier de Peralada Comercial, Diego González. Els tastadors, amb l’assessorament de González, van poder valorar els vins mitjançant els sentits, d’una manera tècnica, analítica i objectiva. A continuació, els assistents van poder fer un tastet gastronòmic al mateix restaurant.

El tast vinícola, que es va fer a la terrassa de Cal Bandarra, és una de les novetats del programa del Peix de Roca, que enguany arriba a la XX edició. A la campanya, que es va inaugurar el dissabte 28 d’abril i acabarà el 3 de juny, hi participen els establiments Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Les Brases del Toc-Hotel El Convent i Toc al Mar. Cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu que oscil·la entre els 38 i els 65 euros.

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la participació del xef del restaurant Àbac, Jordi Cruz, popular amb el programa de televisió gastronòmic MasterChef i amb 3 estrelles Michelin, en el concurs de cuina popular de la campanya, que tindrà lloc el diumenge 27 de maig. Durant el concurs, que es fa a la mateixa plaça i arriba a l’onzena edició, tindrà lloc un reconeixement als restaurants que han participat a les vint edicions. Al final, també s’entregaran els premis del concurs d’aparadors, que arriben a la desena edició. A més, també per commemorar l’efemèride, hi haurà una mostra de música i vins amb caves Peralada i el grup Els Cremats el dissabte 26 de maig, a les 19 hores, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas.

Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.