Viu el Nadal a Begur i Esclanyà

24 nov 2023

Nadal 2023

El poble dona la benvinguda a les festes nadalenques amb una cinquantena d’activitats lúdiques i solidàries en diferents espais de Begur i Esclanyà. Consulta el programa sencer en aquest enllaç

Begur i Esclanyà es preparen per celebrar amb entusiasme les festes nadalenques del 2023. L’Ajuntament, de la mà del teixit associatiu local, han elaborat un programa d’activitats diverses, per a totes les edats, per tal que aquestes dates assenyalades siguin especials per a les persones residents i visitants. S’allargaran durant gairebé un mes: des de l’1 de desembre al 6 de gener. 

Begur combina tradició i modernitat

El programa d’aquest any ofereix una combinació d’activitats noves i tradicionals, amb un fort enfocament en la participació comunitària. Els actes comencen l’1 de desembre.

Es manté l’encesa de les llums de Nadal, prevista pel 2 de desembre, encara que amb un toc modern amb el DJ Nasi, i els actes culturals tradicionals, com el Pessebre Vivent Teatralitzat, tot un clàssic, la cerca del Tió, els concerts de Nadales de la mà de l’alumnat begurenc, la quina o l’arribada de Ses Majestats, els Reis d’Orient. 

Casal Nadal

Com a novetat d’enguany, s’han instal·lat bústies reials a la plaça Forgas i a la plaça de la Vila perquè la infància pugui lliurar la seva carta als Reis d’Orient. No faltarà tampoc el casal nadalenc de l’Esplai Autèntic, el Nadal Esportiu i Lúdic al Pavelló d’Esports Municipal ni les iniciatives per la recollida de joguines reutilitzades, amb diferents punts a Begur i Esclanyà, i de reciclatge de telèfons mòbils, ambdues sorgides arran de la Setmana Europea per la Prevenció de Residus. 

El programa també manté el seu compromís amb la solidaritat, amb diverses iniciatives per recaptar fons per a la Marató de TV3, com una caminada, una xocolatada o una venda de detalls. 

Una celebració activa a Esclanyà

Esclanyà se suma a la celebració amb una gran varietat d’activitats des del 2 de desembre fins al 5 de gener amb el Local Polivalent com a centre neuràlgic. Començarà amb un taller infantil de Nadal, hi haurà diferents quines, ballades i cantades de nadales i culminarà amb l’arribada dels Reis d’Orient. Esclanyà també acollirà diferents actes solidaris per la Marató de TV3.

El paper destacat de les entitats

Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, explica: “En aquesta època, les entitats i associacions begurenques ens demostren el seu poder de convocatòria i les seves ganes de participar activament en el dia a dia del municipi. La seva motivació se suma a la de l’Ajuntament. Plegats farem un Nadal màgic”.

En aquest sentit, i com ja és habitual, no hi faltaran les activitats proposades per Esplai Municipal Autèntic, XIKS, Fundació Esportiva Begur, Club Excursionista Els Perduts de Begur, Associació de Comerç i Turisme de Begur, Teatre Mutis, TeatrU Es Quinze, Bakanards Begur, Club Arquers d’Esclanyà, Country Line’s Rebels, Escola Dr. Arruga de Begur, AFA Escola Dr. Arruga de Begur, Escola Olivar Vell d’Esclanyà, AMPA Escola Olivar Vell d’Esclanyà, Llar d’infants Ses Falugues, Associació de la Gent Gran de Begur, Progat, Aula de Música de Begur, Nota Sa Veu, Ràdio Begur, Festes d’Esclanyà, Comissió de Reis i Xurreria Duran.

I afegeix: “Animem els begurencs i begurenques, així com les persones visitants, a ser part activa d’aquestes festes”. 

El programa complet es pot consultar en aquest enllaç. 


Categories: EsdevenimentsFestes