Vols col·laborar en la conservació de la tortuga careta?

14 jul 2023

Dimecres 19 de juliol es durà a terme una formació virtual adreçada a voluntaris que vulguin col·laborar en la detecció i protecció de nius de tortuga careta a la costa catalana.

El Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Xarxa per a la Conservació de la Natura impulsen aquest estiu una formació de tasques de voluntariat per a la detecció i protecció de nius de tortuga careta a la costa catalana.

El curs, que compta amb el suport i la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament de Begur, es durà a terme aquest pròxim dimecres 19 de juliol. Serà a partir de les 19 h i en format telemàtic. Així, totes aquelles persones que hi vulguin participar cal que formalitzin prèviament la seva inscripció en aquest enllaç.

De la mà del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya els assistents a la formació coneixeran la biologia de l’espècie, què està produint els canvis en la reproducció de la tortuga careta al mediterrani occidental, la importància de la seva conservació, com detectar rastres de tortuga i passos a seguir per donar l’avís, i quines tasques s’hauran de realitzar com a persones voluntàries. Tot seguit, la Xarxa per a la Conservació de la Natura donarà a conèixer quins passos s’han de seguir per ser voluntaris.

En aquest sentit, cal destacar que el niu de tortuga careta que es troba a la platja de Sa Riera des de mitjans del passat mes de juny evoluciona de forma molt positiva. Per tot plegat, el consistori agraeix la col·laboració ciutadana i fa una crida a tota la població a continuar implicant-se en la protecció, defensa i benestar d’aquesta espècie durant la seva estada a casa nostra.

Així, en cas de veure una tortuga marina a la platja cal seguir aquestes recomanacions:

. Truqueu immediatament al telèfon 112

.  No molestar a la tortuga en cap cas.

. Evitar cridar a prop de l’espècimen.

. En cap cas es pot tocar l’animal.

. Es recomana no acostar-s’hi a menys de set metres i no posar-s’hi al davant.

. Eviteu fer fotografies de la tortuga amb flaix.

. Si veieu un rastre de tortuga a la sorra vetlleu perquè ningú l’esborri.


Categories: Medi AmbientPlatges