Wolfgang Domakowski i la màgia de la Lorelei a la Sala BacanArt

03 mai 2024

La Sala BacanArt acull una exposició que convida a explicar una figura mitològica de la cultura germànica. 

La Sala d’Exposicions BacanArt presenta la seva nova exposició del mes de maig, titulada ‘La Lorelei: Passejada per la sirena del Rin en 13 pintures’. Aquesta col·lecció, creada pel pintor alemany resident a Begur, Wolfgang Domakowski, es podrà visitar des del 4 de maig fins a l’1 de juny.

‘Lorelei’ és una figura mítica de la cultura germànica, una sirena que, segons la llegenda, habitava en una prominent roca al riu Rin. Aquesta roca va ser considerada perillosa pels mariners, ja que molts van perdre les seves vides a causa dels corrents turbulents que hi circulaven. La història va inspirar el poeta alemany Heinrich Heine fa 200 anys per escriure el poema ‘Lorelei’, que va immortalitzar encara més aquest mite.

El pintor alemany resident a Begur Wolfgang Domakowski, captivat per aquesta llegenda i influït pel poema de Heine, ha creat una sèrie de 13 pintures que reflecteixen la fascinació i la misteriosa bellesa de la Lorelei. A través del seu art, Domakowski ens convida a explorar aquesta figura mitològica i a endinsar-nos en el seu món encantat. La inauguració de l’exposició, acompanyada d’un pica-pica i una copa de cava, serà aquesta tarda (3 de maig) a les 18 h. 

‘La Lorelei: Passejada per la sirena del Rin en 13 pintures’ transportarà els visitants a un viatge emocionant a través de la imaginació i la tradició.


Categories: Cultura