Xavier Sala-i-Martín envia un missatge d’optimisme al sector turístic i econòmic del Baix Empordà per afrontar el futur post-pandèmia

24 nov 2021

Més d’un centenar de representants del teixit empresarial begurenc i del territori, en un èxit de convocatòria, es van donar cita dimecres 24 de novembre en la nova edició del Debat d’Economia a Begur, que va tenir com a ponent principal l’economista Xavier Sala-i-Martín.

El Parador d’Aiguablava va acollir dimecres 24 de novembre una nova edició -la catorzena- del Debat d’Economia de Begur impulsat de forma conjunta per l’Ajuntament de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós; una trobada empresarial que té com a objectius analitzar i intercanviar impressions sobre la situació econòmica actual i valorar quina és la millor manera de preparar les empreses per a fer front al futur.

Enguany, la trobada va comptar amb l’assistència d’uns 130 representants del teixit empresarial begurenc i del territori en el que ha estat tot un èxit organitzatiu i de convocatòria per a un esdeveniment que any rere any es consolida com una plataforma de primer nivell per a l’apoderament i la millora de la competitivitat i el posicionament de les empreses.

A la sessió, hi van intervenir l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós; i l’economista i professor a la Universitat de Columbia Xavier Sala-i-Martín, que ha estat el ponent convidat aquest 2021.

Xavier Sala-i-Martín, que va impartir la ponència “L’economia dels anys 20. Reptes en la nova dècada: postpandèmia, geopolítics i tecnològics. Com afrontar-los” i va poder respondre les preguntes, consultes i suggeriments dels assistents, destaca que “hem parlat del deute; de l’impacte que té la Covid-19; de com la tecnologia acabarà determinant el futur; i de geopolítica, de les baralles entre la Xina i els Estats Units i com aquestes, més enllà d’un problema també representen una oportunitat per a països com el nostre que sàpiguen aprofitar-ho”. Xavier Sala-i-Martín, a més, també ha volgut enviar un missatge d’optimisme al sector turístic i econòmic del Baix Empordà recordant que “els feliços anys 20 del segle passat van tenir lloc, precisament, després de superar la pandèmia de la grip espanyola”.

Maite Selva assegura que “les empreses són el pal de paller per a la recuperació social i econòmica del nostre país, del nostre territori i del nostre poble. I iniciatives com aquesta ens permeten contribuir i posar el nostre granet de sorra perquè les empreses sentin l’escalf i el suport de les institucions i els aporti una mica de llum en el dia a dia de la seva activitat”.

Eugeni Pibernat detalla que “després d’un any d’aturada hem pogut tornar a celebrar la festa grossa del sector empresarial. Veure el Parador d’Aiguablava, un emplaçament tan únic, ple de gom a gom ens anima a seguir apostant per aquest projecte i és la constatació de la voluntat i la predisposició absoluta que té la família empresarial per a seguir contribuint de forma decisiva en el dinamisme i el creixement del nostre territori”.

Finalment, durant la celebració del Debat d’Economia de Begur també es va fer un homenatge a l’empresa begurenca SARFA, a través del seu representant Miquel Martí, amb motiu del seu 100è aniversari.

 


Categories: Promocio Economica