Zaida Bouta Elies i Oriol Pagès Soler guanyen el VI Premi Josep Pallach de Narrativa Curta de Begur. Enhorabona!

20 mar 2021

L’Ajuntament felicita els dos joves per aquest guardó, i a tots els alumnes participants per la seva implicació en el projecte i pel talent demostrat en les seves creacions.

L’auditori dels Caputxins de Figueres ha acollit aquest dissabte 20 de març al migdia l’entrega dels Premis d’Educació Josep Pallach 2020-2021 impulsats per la Fundació Josep Pallach en tot l’àmbit català.

Durant l’acte s’han entregat els guardons dels diferents concursos que integren enguany aquest projecte: el VI Premi Josep Pallach de Narrativa Curta, convocat per les Regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Begur; el XVI Premi Josep Pallach d’Experiències Educatives, organitzat per l’Ajuntament de Figueres; i el VI Premi Josep Pallach d’Articles Periodístics sobre Transversalitat Educativa, organitzat per l’Ajuntament de Palafrugell.

En el cas de Begur, la persona encarregada de lliurar els guardons ha estat la regidora de Cultura, Gemma Coll, que durant el seu parlament ha posat en valor la figura de Josep Pallach i ha agraït la tasca del jurat, la col·laboració dels instituts que prenen part del certamen, i la participació de tots els alumnes que han concursat. “Ens agrada que l’alumnat posi en pràctica la seva imaginació i la plasmi en format de relat, on els valors del compromís social i la solidaritat siguin els protagonistes”, assegura Gemma Coll.

El jurat del VI Premi Josep Pallach de Narrativa Curta de Begur estava format enguany per Marta Ros, representant de la família Pallach; Félix Perez, representant de la Fundació Josep Pallach; Rosa Neras, representant de l’Ajuntament de Begur; Roser Bagué, persona vinculada al món educatiu; i David Galceran, tècnic de l’Àrea de Cultura de Begur. I el veredicte, consensuat per unanimitat el passat 9 de març, va escollir com a guanyadors del certamen a les següents persones:

. Categoria A, corresponent a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO: Zaida Bouta Elies (alumna de 2n d’ESO de l’Institut Montgrí de Torroella), pel treball “Sospites o certeses?”. Premi: 300€.

. Categoria B, corresponent a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO: el premi queda desert per falta de participació en aquesta categoria.

. Categoria C, corresponent a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius: Oriol Pagès Soler (alumne de 2n de Batxillerat de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona), pel treball “Aparents contradiccions”. Premi: 400€.


Categories: ConcursosCultura