Què és?
És el tràmit a través del qual la persona o empresa titular d’una activitat que disposa de llicència o comunicació prèvia vigent, posa en coneixement de l’Ajuntament que procedeix a realitzar-hi una modificació no substancial.
Modificació no substancial: aquella que no comporta repercussions importants o perjudicials sobre les persones o pel medi ambient.
En els altres casos, l’ampliació o la modificació de la llicència o la comunicació prèvia estarà subjecta a l’obtenció d’una nova llicència o la formalització d’una nova comunicació prèvia.
Per les activitats regulades per la Llei 18/2020, sotmeses a comunicació amb certificat tècnic o amb projecte i certificat tècnic, caldrà tramitar una comunicació, marcant l’opció de modificació substancial d’una activitat existent.
Requisits previs per la comunicació amb certificat tècnic
- Disposar de la corresponent llicència o comunicació prèvia d’obres quan correspongui.
- L’activitat a desenvolupar ha de ser compatible amb el planejament urbanístic.
- Disposar del certificat tècnic justificatiu del compliment de la normativa que regeix l’activitat, instal·lació o establiment, signat per un tècnic competent, segons model adjunt.
- Disposar de tots els títols habilitants necessaris per l’exercici de l’activitat. En el cas d’establiments de comerç al detall d’aliments i begudes, i provisió de menjars preparats, podeu comprovar els requisits en matèria de salut alimentària en el quadre adjunt.
Requisits previs amb projecte tècnic i certificat
- Disposar de la corresponent llicència o comunicació prèvia d’obres quan correspongui.
- L’activitat a desenvolupar ha de ser compatible amb el planejament urbanístic.
- Disposar del projecte tècnic de l’activitat, redactat i signat per un tècnic competent, així com del certificat tècnic justificatiu del compliment de la normativa que regeix l’activitat, instal·lació o establiment, signat per un tècnic competent.
- Disposar de tots els títols habilitants necessaris per a l’exercici de l’activitat. En el cas d’establiments de comerç al detall d’aliments i begudes; restaurants i establiments de menjar; provisió de menjars preparats, bars i bars-restaurants, podeu comprovar els requisits en matèria de salut alimentària, en el quadre adjunt.
- En cas que l’activitat a desenvolupar es consideri de risc important en matèria d’incendis, segons el que preveu la Llei 3/2010 (veure columna corresponent “Requereix informe previ d’incendis”), de forma prèvia a fer la comunicació cal:
- Obtenir l’informe previ en matèria d’incendis.
- Un cop es rebi l’informe previ en matèria d’incendis, s’haurà de contactar amb una entitat col•laboradora de l’Administració per tal d’obtenir el certificat d’acte de comprovació favorable en matèria d’incendis.
- Disposar del corresponent certificat de comprovació favorable en matèria d’incendis (si s’escau).